BIST 10.030
DOLAR 34,12
EURO 38,09
ALTIN 2.905,39
GÜNCEL

Ev alana destek kimler nasıl başvurabilir?

Devlet, artık evlenenlere ve kendi adına ilk evini alanlara maddi destek sağlayacak. Konut hesabı uygulaması bugün yani 26 Ağustos tarihinde başladı. Devlet nasıl katkı sağlayacak, konut kredisi en uygun nereden alınır? İşte detaylar...

Ev alana destek kimler nasıl başvurabilir?

Konut hesabı uygulaması 26 Ağustos Cuma gününden itibaren başladı. Konut almak için tasarruf yapmak isteyenler, bu tarihten itibaren mevduat veya katılım bankalarında mevduat hesabı ya da katılım fonu hesabı açtırabilecekler. Devlet katkısından eksiksiz yararlanabilmek için planlamanın iyi yapılması gerekiyor.

Ev alana destek kimler nasıl başvurabilir?

Konut almak isteyen vatandaşa destek nasıl sağlanacak sorusunun yanıtı geldi. Konut için vatandaşın birikimine yüzde 20 katkı gelecek. Katkı 15 bin TL'yi geçemeyecek ve sistemde en az 3 yıl kalma şartı aranacak.

Ev alana destek kimler nasıl başvurabilir?

Devlet katkısı ödemesine hak kazanmak için gerekli şartların tamamını sağlayan Türk vatandaşlarının sisteme dahil olmak için nüfus cüzdanlarıyla Türkiye'de kurulu mevduat veya katılım bankalarında TL cinsinden mevduat hesabı veya katılım fonu hesabı açtırması gerekiyor. Bir kişinin sadece bir konut hesabı olabilecek. Ortak hesaplar, konut hesabı olarak değerlendirilmeyecek ve hesap bankalar arasında taşınamayacak. Türkiye'de ikamet şartı olmadığı için yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları da konut yardımı alabilecek.

Ev alana destek kimler nasıl başvurabilir?

EN AZ 3 YIL SİSTEMDE KALACAK Hesaba, açılışında bir kereye mahsus olmak üzere, ödemelerin üst sınırı olarak belirlenen bin liranın üzerinde, 30 bin lirayı aşmayacak bir tutar yatırılabilecek. Hesabın sadece Türk lirası cinsinden olması istenen uygulamada, en az 3 yıl sistemde kalmak gerekiyor. Hesapta ne kadar fazla birikim sağlanırsa devlet yardımı da o kadar yüksek olacak. Konut hesabına ilişkin ödemeler düzenli yapılacak. Kişilere, bir dönem içerisinde en fazla 2 kez çekim hakkı tanınacak. Belirlenen şartların herhangi birinin ihlali durumunda ise hesap 'konut hesabı' statüsünden çıkarılacak.