Evde çocuk bakımında sık sorulan sorular!
Evde çocuk bakımı projesinde sözleşmeli personel alımına ilişkin sıkça sorulan sorular ve cevapları sizler için derledik.
Evde çocuk bakımı projesinde sözleşmeli personel alımına ilişkin sıkça sorulan sorular ve cevapları sizler için derledik. İşte o sorular ve cevapları...
SÖZLEŞMELİ PERSONEL SEÇME SINAVI HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI
1. Tek başvuru formu ile birden fazla il ve/veya birden fazla pozisyon için başvuru yapılabilir mi? Adayın birkaç pozisyon için başarılı bulunulması durumunda çalışacağı il/pozisyon nasıl belirlenecek?
Birden fazla il ve/veya pozisyon için başvuru yapmak isteyenlerin, her pozisyon için gerekli tüm belgeleri içeren ayrı zarf düzenlemeleri halinde başvuruları değerlendirmeye alınacaktır. Ön değerlendirme aşamasında başarılı bulunan adaylar, Değerlendirme Komitesi tarafından belirlenecek yalnızca bir pozisyon için sözlü sınava çağrılacaktır.
2. Ücret ve sağlanan diğer haklar nelerdir?
Sözleşme ve maaş bilgileri sözlü sınava davet aşamasında adaylar ile paylaşılacaktır. İstihdam edilecek personelin sürekliliği ile özlük hakları ve maddi imkanlarının tatmin edici olması Kurum politikamızdır. Çalışma ve izleme ziyaretlerinde ulaşım ve yemek; yerelde yapılacak ev ziyaretlerinde ise ulaşım giderleri Proje Bütçesi'nden karşılanacaktır.
3. Ön lisans mezunları "üniversite mezunu olmak" şartını yerine getirmiş oluyor mu?
Önlisans mezunları "üniversite mezunu olmak" şartını yerine getirmiş olmaktadır. Lisans mezuniyeti istenen pozisyonlar ilan metninde ayrıca belirtilmiştir.
4. Sözleşme süresi bitmeden işten ayrılabilir miyim?
Personelin sözleşmeyi 4857 sayılı İş Kanunu Madde 24'te belirtilen sebepler dışında geçersiz sebeple erken feshetmesi veya işverene ait gizli bilgileri ifşa edecek şekilde ihlal etmesi halinde sözleşmede belirlenenen miktarda nakit cezai şart ödeyecektir.
5. Sözleşme süresinin uzatılması söz konusu mu?
Başarılı bulunan adaylar, Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı İstihdamın
Desteklenmesi Projesi kapsamında 4857 Sayılı İş Kanunu bağlamında bir iş sözleşmesi ile istihdam edilecek olup, devlet memurluğu ile herhangi bir ilgileri bulunmayacaktır. Sözleşmelerin uzatılması söz konusu değildir.
6. Askerlik hizmeti sözleşme bitiş tarihinden sonraki tarihe kadar tecil edilmiş durumda olanlar başvuru yapabilir mi?
Seçme sınavı ilanında "erkek adaylar için askerliğini tamamlamış veya askerlikten muaf olmak" ibaresi yer almaktadır. Dolayısıyla adayların askerlikle herhangi bir ilişkisi bulunmaması talep edilmektedir. Bu sebeple tecil belgesi yeterli sayılmayacaktır.
7. Haftalık çalışma günleri ve süreleri hakkında bilgi alabilir miyim?
Çalışma süresi, fazla çalışma ve telafi çalışması 4857 sayılı İş Kanunu'nda yer alan hükümler çerçevesinde belirlenmiştir. Buna göre, haftalık çalışma süresi en çok 45 saattir. Bu süre haftanın çalışılan günlerine eşit şekilde bölünerek uygulanır. 45 saatlik çalışma süresi işveren tarafından gerekli görüldüğünde, haftanın çalışılan günlerine, günde 11 saati aşmamak koşulu ile farklı şekillerde dağıtılabilir.
8. İş tecrübesini ispat etmek için SGK'dan alacağımız hizmet dökümü yeterli olur mu?
Belirli ve özel alanlarda iş tecrübesi aranan pozisyonlar dışında sadece herhangi bir iş tecrübesi istenen pozisyonlar için hizmet dökümü yeterlidir.
9. Başvuru formunu elektronik ortamda nasıl temin edebilirim? Başvuru formunu bilgisayar ortamında mı doldurmalıyım?
Sosyal Güvenlik Kurumu web sitesinde "tüm duyurular" bölümü ilan başlığının sonunda yer alan "EK" ifadesine tıklayarak bilgisayara kaydedebilirsiniz. Okunaklı olması açısından formların bilgisayar üzerinden doldurulması tavsiye edilir. Başvuru Formunun imzalanması ve CV'nin her sayfasının paraflanması gerekmektedir.
10. Devlet memuru olanlar sözleşme bitiminde görevlerine geri dönebilirler mi?
Hali hazırda kamu kurumunda çalışan başvuru sahipleri ilgili sınavlarda başarılı bulunmaları halinde mevcut görevlerinden (devlet memurluğu gibi) istifa etmek suretiyle istihdam edilebilirler. Sözleşme bitiminde eski görevlerine (memuriyete) dönmeleri ilgili mevzuatın ve kurumların sorumluluk alanına girmektedir.