BIST 10.030
DOLAR 34,11
EURO 38,22
ALTIN 2.920,86
İŞÇİ

Evden çalışarak yapılabilecek kazançlı meslekler

Son yıllarda evde çalışmak son derece popüler hale geldi. 9-5 mesaisi ve sabah işe gidip akşam eve dönmek artık tarih olmaya başladı.

Evden çalışarak yapılabilecek kazançlı meslekler

1. Çevirmenlik ‘Yıllık’ Ortalama kazanç: 132.000 dolar Freelance bir çevirmen olarak bir metni bir dilden başka bir dile çevirirsiniz. Evden çalışmak için harika bir meslektir. Çevirmenlik son derece açık bir meslektir ve evde tek başına yapılabilir. Yazdıklarınızı gözden geçirmeniz gerekir, ancak yeterli beceriniz varsa, kelimeleri çevirebilir ve aynı zamanda orijinal metnin duygusunu çevirdiğiniz metne aktarabilirsiniz. Bu mesleğin de kendi zorlukları vardır. Bazen çok monoton bir hale gelebilir. Ayrıca zaman yönetimi bu işte başarılı olmak için muhakkak sahip olmanız gereken bir özelliktir.

Evden çalışarak yapılabilecek kazançlı meslekler

2. Seslendirme Sanatçılığı Ortalama kazanç: 75.000 dolar Seslendirme sanatçıları çok farklı alanlarda çalışabilirler. “Freelance” olarak sesli kitap, animasyon, oyun, internet sitesi, video gibi pek çok medya kolunda seslendirme yapabilirler. Seslendirme keyifli bir iştir ve kazancı da iyidir. Ancak bu iş için sesinizi eğitmeniz gerekir. Seslendirme sanatçılığı tıpkı oyunculuk gibidir. İş bulmakta zorlanabilirsiniz, zira her iş için farklı bir ses tonu gerekir. Ve sesinizi değiştirmek de yapması oldukça zor bir şeydir.

Evden çalışarak yapılabilecek kazançlı meslekler

3. İstatistik Analistliği Ortalama Kazanç: 69.000 dolar İstatiktik analisti olarak yapmanız gereken nicel verileri yorumlamak ve araştırma problemleri için istatistik modelleri tasarlamaktır. Veritabanlarını beslemek ve verilerin geçerliliğini kontrol etmek de bu işin bir parçasıdır. İstatistiksel analiz oldukça geniş bir alan. Bu nedenle bir alanda uzmanlaşmanız gerekli olabilir. Pazarlama, sağlık, ekonomi ya da mühendislik verilerinde uzmanlaşırsanız bunun çok faydasını görebilirsiniz. Bu tür iş bir iyi bir eğitim gerektirir. Çoğu kez işverenler bu iş için üniversite eğitimi almış kişileri tercih eder. Yani istatistik alanında sertifikanızın ya da diplomanızın olması bir bakıma şarttır.

Evden çalışarak yapılabilecek kazançlı meslekler

4. İnfografik Tasarımcısı Ortalama Kazanç: 76.000 dolar İnfografikler, bilgileri detaylı olarak görselleştirmek için çok güçlü bir araç haline gelmekte. Bugünlerde insanlar artık web sitelerini detaylı olarak incelemiyor. Bu nedenle de bilgileri olabildiğince öz bir şekilde görselleştirmeye yarayan infografiklere olan talep artmış durumda. Bu da infografik tasarımını kazançlı bir iş haline getiriyor. Ancak veri görselleştirme araçlarına hakim olmanız ve doğru bilgileri kullandığınızdan emin olmanız gerekiyor. Görsel olarak çekici infografik yapma beceriniz varsa ofiste çalışmak yerine evinizde oturarak da aynı paraları kazanabilirsiniz.