BIST 10.089
DOLAR 34,14
EURO 38,02
ALTIN 2.889,76
GÜNCEL

Eyüp'te eğitimle hoşgörü hareketi!

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Eyüp Kaymakamlığı ve Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla yürütülen “Eğitim Yoluyla Şiddetin Azaltılması ve Suçun Önlenmesi” Projesi 15 Kasım 2012 tarihinden bu yana uygulanmaya devam ediyor.

Hedef grubunun riskli bölgelerdeki dezavantajlı konumdakiler başta olmak üzere ilçe genelindeki tüm çocuk ve gençler ile ailelerinin olduğu proje faaliyetleri birer birer hayata geçiriliyor.

Proje kapsamında “Arabulucu Lider Öğrenci Eğitimi” ve “Aile Eğitimi” eğitmen eğitimlerini tamamlayan uzman psikolog ve sosyologlar 25 Mart 2013 tarihinden itibaren okullarda anne-babalara yönelik olarak verdikleri aile eğitimleriyle en az 7000 aileye ulaşmayı hedefliyor. Ayrıca Nisan ayı itibariyle bu uzmanlar ve okul rehber öğretmenleri tarafından yetiştirilen 2000 Arabulucu Lider Öğrenci yapılacak yemin töreninin ardından okullarında yapılan özel arabulucu odalarında akranları arasındaki anlaşmazlıkları müzakere yoluyla kavgaya dönüşmeden engelleyecek.

Nisan ayı başında açılacak olan “Aile Danışma Merkezi”, başvuran tüm anne ve babalara ücretsiz danışmanlık hizmeti verecek. İlk defa İstanbul’da uygulanacak olan “Mobil Psiko-Sosyal Destek aracı” ise aile danışmanlık hizmetlerini yerinde vermenin yanı sıra tespit edilen suça karışmış veya risk altında bulunan çocuk ve gençlere önleyici, eğitici, geliştirici, rehberlik ve rehabilite edici hizmetler verecek.

MUTLU VE BAŞARILI BİREYLER YETİŞTİRMEK

Okullarda ve risk altındaki bölgelerde gerçekleştirilecek olan sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle; çocuk ve gençlerimizin özgüven duygusu kazanarak, şiddet eğilimlerinden uzak, sağlıklı, mutlu ve başarılı bireyler olarak yetişmesini sağlamak amacıyla, okullarda ders dışı zamanlarında yapılacak olan etkinliklerle boş vakitlerini doğru ortamlarda geçirmeleri sağlanacak.  

Geleceğimizin teminatı olan çocuk ve gençlerimizin risk altında bulunması, toplumun bütününün risk altında olması demektir. Tüm bu proje faaliyetleriyle, gerek öğrencilerin devamsızlık ve okul terkleri gibi problemlerinin azaltılarak eğitimin daha kaliteli hale getirilmesi, gerekse bireylerde oluşturulacak farkındalık ve alınacak önlemlerle daha sağlıklı bir toplum inşa edilmesini hedefleyen ve faaliyetlerin uygulanmasında büyük bir özveri ve titizlikle çalışan Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür ve proje koordinasyon ekibini çalışmalarından dolayı can-ı gönülden kutluyoruz.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR