BIST 9.739
DOLAR 34,15
EURO 38,27
ALTIN 2.932,27
İŞÇİ

Hangi mesleklerin mesai saati düşüyor?

Riskli mesleklerde mesai saatleri düşecek. Yasada belirtilen mesleklerde çalışan işçiler günde en fazla 7.5 saat mesai yapacak. İşte mesai saatleri yeniden düzenlenen meslekler...

Hangi mesleklerin mesai saati düşüyor?

 Bakanlık, sağlık kuralları bakımından riskli olan işlerde azami çalışma sürelerini düzenleyen yönetmelik taslağı hazırladı. Düzenlemeyle günde ancak 7.5 saat çalışılacak işlerle, 7.5 saatten daha az çalışılacak işler listesi oluşturuldu.

Hangi mesleklerin mesai saati düşüyor?

 Buna göre kurşun üretilen galenit, serüzit gibi cevherlerin çıkarılmasına ilişkin maden ocağı işleri, kurşun levha ve lehimlerin alevle kesilmesi, kurşunlu boyaların yakılması, içinde kurşun olan boya ve vernik gibi maddelerin kullanıldığı emaye, kauçuk, çini, cam, oyuncak yapımı, otomobil boyacılığı, harf matbaacılığı gibi işlerde günde en faz 7.5 saat çalışılacak.

Hangi mesleklerin mesai saati düşüyor?

BAŞKA HANGİ MESLEKLER VAR?Çimento sanayi işlerinde, termik santrallarda, kömür ve ocak işlerinde kimyasal arıtmada, bakır fabrikalarında, galvanizli demir lehimciliği, maden eritme, karpit sanayi, kalaycılık, akü yapımı ve pnömokonyaz yapan tozların bulunduğu işyerlerinde de en fazla 7.5 saate kadar mesai yapılacak.