BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
GÜNCEL

Hayvanseverleri ayağa kaldıran görüntü

A Dog's Purpose isimli filmin kamera arkasında köpeğin suya zorla bırakıldığı sahne videosu hayvanseverlerden tepki aldı.

27 Ocak’ta ABD’de gösterime girecek, A Dog's Purpose isimli filmdeki bir sahnede, Alman kurdu köpeğin suya atlaması gerekiyordu. Bir eğitmen aracılığıyla çekilmeye çalışılan sahne hayvanseverlerden tepki aldı.

TMZ'nin paylaştığı görüntülerde, sudan korkan ve girmek istemeyen köpeği film ekibinden bir kişi zorla suya sokuyor. Çevredekiler ise “Su sıcak korkmana gerek yok” gibi sözler söylüyordu.

Hayvanlara etik muamele için mücadele edenlerin kurduğu, hayvan hakları organizasyonu olan PETA'dan da eleştirel açıklamalar geldi.

Film yapım şirketi Universal Pictures ve Amblin Entertainment, Los Angeles prömiyerini iptal etme kararı aldı. Amblin Entertainment produksiyon şirketi, görüntülerin ortaya çıkmasından sonra açıklama yaparak, kapsamlı bir incelemenin başlatıldığını emniyet personeli, eğiticiler ve dublör koordinatörleri de dahil olmak üzere filmin yapımı ile ilgili birçok kişiyle konuştuklarını söyledi. Film yapımı boyunca Alman çoban köpeği Herkül'ün zarar görmediğine dair güvence verdi.