Hükümlüler artık üniversitede çalışacak
Denetimli serbestlik müdürlükleri ile Ankara'daki 5 üniversite arasında, Kamu Hizmeti Cezası ve Kişisel Gelişim ve Hayata Yeniden Başlama Eğitimleri İşbirliği Protokolü imzalandı.
Protokol kapsamında, denetimli serbestlik tedbiri altındaki yükümlülere yönelik öfke kontrolü, empati, farkındalık, kişiler arası etkili iletişim gibi konularda çalışmalar yapılacak, hükümlüler üniversitelerde çalıştırılacak.
Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumunda düzenlenen törene, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak ile Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, ODTÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Nevzat Özgüven, Ankara Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ayhan Elmalı ve Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdülkadir Varoğlu katıldı.
KAMU HİZMETİ GÖREVİ YERİNE GETİRECEKLER
Törende konuşan Yıldırım, Ankara denetimli serbestlik müdürlüklerinde denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan hükümlülerin, haklarında verilen kamu hizmeti cezalarını yerine getirmeleri sürecinde, suçtan uzak kalarak topluma uyumlarını kolaylaştırmak, kişisel gelişimlerine katkı sağlamak, aileleriyle bağlarını sürdürmelerini ve güçlendirmelerini temin etmek üzere üniversitelerle işbirliği yapmak için bir araya geldiklerini söyledi.
Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ekonomik, sosyal ve diğer etkenler nedeniyle suç oranlarında ciddi artışlar görüldüğünü belirten Yıldırım, bu nedenle suçun yarattığı etki ve beraberinde getirdiği birtakım sorunlarla mücadelenin, suç ve ceza politikalarının da temelini oluşturduğunu ifade etti.
AKADEMİK PERSONELİN DESTEĞİNE İHTİYAÇ VAR
Genel Müdür Yıldırım, suçun önlenmesi, suç tekrarının azaltılması ve toplumun korunması adına, üniversitelerle işbirliğine, özellikle üst düzey bilgi ve beceriye sahip akademik personelin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti. Yıldırım, bu kapsamda, üniversitelerin desteğiyle denetimli serbestlik altındaki yükümlülere öfke kontrolü, empati, farkındalık, kişiler arası etkili iletişim gibi konularda seminerler verileceğini, hükümlülerin üniversiteler bünyesinde ücret ödenmeksizin çalıştırılacağını kaydetti.