BIST 10.032
DOLAR 34,13
EURO 38,24
ALTIN 2.916,29
İŞÇİ

İş görüşmesinde stresi böyle yenin!

İş görüşmeleri çoğu zaman stresli olduğumuz önemli anlardır. Görüşme sırasındaki ruh haliniz işi alıp alamamanızda önemli rol oynar.

İş görüşmesinde stresi böyle yenin!

Yeni bir kariyere başlamanın ilk adımlarından birisi iş görüşmeleridir. Her ne kadar iş tecrübesi bulunsa da mülakatlarda stres ve kaygı ister istemez yaşanan bir durumdur. Ancak bu durumun üstesinden gelmek çeşitli yöntemlerin uygulanmasıyla mümkündür.

İş görüşmesinde stresi böyle yenin!

Sorulara Hazırlıklı Olunmalıdır: İş görüşmesinin teknikleri, görüşme yapılacak işin özellikleri hakkında önceden araştırma yapmak, psikolojik olarak özgüven sağlanmasına katkı sağlar. Böylece sorulara daha rahat bir şekilde cevap verilir.

İş görüşmesinde stresi böyle yenin!

Görüşmeye hazır olarak giden bir kişi terleme, yerinde duramama ve göz kaçırma gibi heyecanı çok belli eden jest ve mimiklerden de kaçınmış olur. İşin alanı ile ilgili olarak sorulacak maaş, çalışma şartları gibi sorulara verilecek cevaplar aşağı yukarı belirli olmalıdır.

İş görüşmesinde stresi böyle yenin!

İş Görüşmesine Geç Kalınmamalıdır: Mülakatın yapılacağı saatten en az 15 dakika önce ofiste bulunmak ortama adapte olunacağı için stres üzerinde azalma sağlayacaktır. Görüşmeye geç kalmak işveren tarafından olumsuz karşılanabilir. Bu iki durum için de mülakat yerine çok erken olmamak kaydıyla önceden gitmekte fayda vardır.