İşi kapmak istiyorsanız CV'nizde bunlara dikkat edin
Artık bir iş sahibi olmak istiyorsunuz ve CV’nizi hazırlayıp iş ilanlarına gönderiyorsunuz. Çalışmak istediğiniz şirketlere CV’nizi götürüyor ve geri dönüş yapılmasını bekliyorsunuz. Ama bir türlü geri dönüş yapan olmuyor...
Artık bir iş sahibi olmak istiyorsunuz ve CV’nizi hazırlayıp iş ilanlarına gönderiyorsunuz. Çalışmak istediğiniz şirketlere CV’nizi götürüyor ve geri dönüş yapılmasını bekliyorsunuz. Ama bir türlü geri dönüş yapan olmuyor... Peki CV'lerinizi gönderdiğiniz şirket neden dönüş yapmıyor. İşte CV'lerde yapılan bu hatalar sizin işe alınmanızı engelliyor.
Eğer aranan pozisyon ile ilgili gerekli deneyim ve beceriye sahip değilseniz, CV’niz değerlendirmeye tabi tutulmuyor. Bu beceri ve deneyim, eğitimini aldığınız alanla ilgili olabilir. Örneğin, bir inşaat mühendisisiniz; ama daha önce hiç şantiye deneyiminiz olmadı. Şantiyede görev yapacak bir inşaat mühendisi arayan ilana başvuru yaptığınız zaman CV’niz pek dikkate alınmayacaktır.
Aranan pozisyon, sizin deneyiminizle karşılaştırıldığı zaman daha küçük ve basit bir işse yine CV’niz değerlendirmeye alınmayacaktır. Örneğin, siz 20 yıl boyunca makine mühendisliği yapmış olabilirsiniz. Ama aranan kişi, şirketin makine mühendisinin asistanlığını yapacak birisi olabilir. Bu nedenle de sizin CV’niz bu pozisyona uygun görülmez. Siz bir profesyonel olmuşsunuzdur ve aranan kişi, sıfırdan yetiştirilecek daha junior bir eleman olabilir.
Yazım yanlışları ve imla bozuklukları ile dolu olan CV’lerde doğrudan çöpe gidiyor. Sonuçta üniversite mezunu birisinin bu kadar yanlış yapması, hiç de profesyonel karşılanmayacaktır. Aynı zamanda yazım ve imla hataları; özensiz olduğunuz, iletişim becerinizin düşük olduğu gibi izlenimler yaratacaktır. Bu nedenle sizi ön plana çıkaran ve sizin hakkınızda ilk bilgileri veren CV’nizi hazırlarken mutlaka özen göstermelisiniz.