BIST 9.660
DOLAR 34,57
EURO 36,31
ALTIN 2.920,04
İŞÇİ

İsmail Koncuk'tan özel okul teşviğine sert eleştiri!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ''Devlet, özel okul öğrencilerine teşvik vereceğine, kendi okullarına ödenek sağlamalıdır'' ifadesini kullandı.

- Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ''Devlet, özel okul öğrencilerine teşvik vereceğine, kendi okullarına ödenek sağlamalıdır'' ifadesini kullandı.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği verilmesine ilişkin tebliğe değindi.

Buna göre, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında özel okula devam edecek 250 bin öğrenciye eğitim-öğretim desteği verileceğini belirten Koncuk, okul öncesi kurumlarına gidecek öğrencilere 2 bin 500, özel ilkokullara gidecek öğrencilere 3 bin, özel ortaokul ve liselere gideceklere de yıllık 3 bin 500 Türk Lirası ödeme yapılacağını anımsattı.

Devlet okullarının ihtiyaçlarını kendi imkanları ölçüsünde karşılamaya çalıştığını ifade eden Koncuk, okullara yeterli ödenek verilmediği için bazı okulların elektrik, su, doğalgaz borcunu ödeyemediğini ileri sürdü.

Okullarda derslik ve öğretmen açığının olduğunu öne süren Koncuk, personel yetersizliği bulunduğunu, bazı okullarda hizmetli personelin olmadığını savundu.

Koncuk, şu ifadeleri kullandı:

''Devlet, özel okul öğrencilerine teşvik vereceğine, kendi okullarına ödenek sağlamalıdır. Devlet okulları tüm bu sorunlarla boğuşurken, devletin özel okullarda okuyan öğrenciye destek verecek olması vahim bir hatadır.

Orta gelir grubunda olan bir aile, bırakın çocuğunu özel okula göndermeyi, özel okulun kıyısına, köşesine bile yaklaşamaz. Hal böyleyken, yapılan düzenleme orta ve alt gelir grubuna değil, ekonomik durumu iyi olan, zengin olan ailelerin bütçesine fayda sağlayacaktır. Maliye Bakanlığı ve hükümet eğitime katkı sağlamayı yürekten istiyorsa, bunu özel okullar üzerinden değil, ataması yapılmayan öğretmenler ve işsiz gezen gençler üzerinden yapmalıdır.''

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR