BIST 9.968
DOLAR 34,15
EURO 38,01
ALTIN 2.878,14
GÜNCEL

İstanbul hava durumu meteorolojiden kar yağışı uyarısı

İSTANBUL hava durumu kar yağışı etkisi altında... Trafiği etkisi altına alan kar yağışı İstanbul'da 4 gün boyunca sürecek. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu raporu ile kar beklenen diğer iller...

İSTANBUL'u kar teslim aldı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre İstanbul'da başlayan yoğun kar yağışı yaklaşık 4 gün boyunca etkili olacak. Önlem kapsamında İstanbul'da uçak ve vapur seferleri tek tek iptal ediliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yapılan açıklamaya göre; İstanbul’da başlaması beklenilen kar yağışlarının kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte yerel olarak aralıklı kar sağanakları şeklinde pazartesi gününe kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. 


İstanbul il genelinde değişik yerlerde 5-25 cm civarı örtü yapması beklenilen kar yağışlarının ve soğuk hava nedeniyle meydana gelecek buzlanma ve don olayının oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

METEOROLOJİ UYARDI
Ayrıca Meteoroloji'den gelen uyarılara göre vatandaşların, buzlanma,don olayı ve ulaşımda aksamalara dikkat etmesi gerekiyor.

EKİPLER ALARMDA!

İstanbul'da meteorolojinin yoğun kar yağışı uyarısı üzerine, karla mücadele ekipleri teyakkuza geçti. Meteoroloji, günler öncesinden paylaştığı verilere göre cuma günü itibariyle kar yağışı etkili olacaktı. Kar yağışına karşı yerel yönetimler ise günler öncesinden hazırlıklarını tamamladı.
İstanbul'un yoğun kar yağışı alan bölgelerinden Başakşehir'de de karla mücadele için önlemler alındı. Onlarca iş makinesiyle ilçenin birçok noktasına konuşlanan Başakşehir Belediyesi bünyesindeki karla mücadele ekipleri, vatandaşların kardan olumsuz yönde etkilenmemesi için 24 saat boyunca hazır bekletiliyor.


Kar yağışı öncesinde her türlü tedbiri alan yetkililer, yolların açık tutulabilmesi ve vatandaşların gitmek istedikleri yerlere sorunsuz bir şekilde ulaşabilmeleri için onlarca kişiden oluşan karla mücadele ekibini harekete geçirdi.

HERHANGİ BİR SORUNDA BU NUMARALARI ARAYIN!

Vatandaşların yoğun kar yağışı nedeniyle karşılaşabilecekleri sorunların çözümü için yetkililere ulaşacak iletişim numarasını da aktaran Antlı,"Ayrıca çözüm ortaklarımız var. 444 06 69 numarasından bizlere ulaşabilirler. Bu çözüm ortaklarımız gerekli talep ve bilgileri anında ilgili bölge sorumlularına iletebiliyor. Bu konuyla alakalı herhangi bir sıkıntı şuana kadar yaşamadık, yaşamamak için de elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz." dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR