BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,11
ALTIN 2.879,95
GÜNCEL

İstanbul İstiklal Caddesi'nde patlama!

İSTANBUL İstiklal Caddesi Balo Sokak'ta meydana gelen canlı bomba saldırısında biri canlı bomba 5 kişinin öldüğü, 36 kişinin yaralandığı  bildirildi.

İSTANBUL Beyoğlu İstiklal Cadddesi'nde patlama meydana geldi. Bölgeye ambulanslar sevk edildi. 5 kişi hayatını kaybetti, 36 kişi yaralandı. Yaralılar Şişli Etfal Hastanesi'ne gönderildi.

Sivil ve resmi araç giriş çıkışı yasaklandı, Olay yeri inceleme ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu. Patlama Balo sokakta Demirören AVM yakınlarında gerçekleşti. CNN Türk'ün haberine göre patlamanın nedeni canlı bomba saldırısı. 5 kişinin öldüğü 36 kişinin de yaralandığı belirtildi.

 HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA!

Patlamayla ilgili hükümetten açıklama geldi. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş; 'Halka korku salmak istiyorlar, vatandaş evinden çıkamasın istiyorlar. Geri adım atmayacağız' dedi.

 ÇOK SAYIDA AMBULANS SEVK EDİLDİ: YARALILAR VAR

Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. İstiklal Caddesi'ndeki patlamanın ardından olay yerine polis, sağlık ekipleri ve itfaiye sevk edildi. 

    

Polis, caddeyi giriş-çıkışlara kapatırken, patlamanın meydana geldiği alanı güvenlik çemberi içine aldı.  Taksim'e resmi araçlar, polis, itfaiye ve ambulans dışında araç girişine izin verilmedi.

CANLI BOMBA YOLDA GİDERKEN KENDİNİ PATLATTI

Canlı bombanın yolda giderken bombanın infilak ettiği iddiası var. CNNTürk muhabirinin verdiği bilgilere göre, canlı bombanın asıl hedefine ulaşamadan bir yere giderken, yolda bombanın patladığı belirtildi.

RTÜK'TEN YAYIN YASAĞI GELDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi. Geçici yayın yasağının, olay yerini görecek şekilde canlı yayın yapılmasını, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmesini kapsadığı öğrenildi.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu'nda kaymakamlık önünde canlı bomba saldırısı meydana geldiğini belirterek, olayda canlı bombayla birlikte 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 3'ü ağır 20 kişinin yaralandığını bildirdi. Şahin, bombanın aslında Nişantaşı ve Bayrampaşa'da patlatılacağı iddialarını yalanladı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstiklal Caddesi'ndeki canlı bomba saldırısına ilişkin soruşturma başlattı. Başsavcılığın, terör saldırısı üzerine başlattığı soruşturmayı, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda görevli 5 savcı yürütecek. 

Başsavcı Hadi Salihoğlu da saldırının meydana geldiği Beyoğlu Kaymakamlığı önüne gelerek, bilgi aldı.

CUMHURBAŞKANI BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısına ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan telefonla bilgi aldı.

Başbakan Davutoğlu başkanlığında toplantı yapıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında Beyoğlu'ndaki terör saldırısına ilişkin değerlendirme toplantısı yapıldı.

 DEVLET BAHÇELİ'DEN SALDIRI AÇIKLAMASI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de saldırıya ilişkin, "Küresel ve bölgesel efendileri hesabına kiralık tetikçilik yapan canilerin bir yanda Doğu ve Güneydoğu'da kan dökmesi, diğer yanda belirli aralıklarla Ankara ve İstanbul'un kalbini hedeflemesi, Türkiye'nin Suriyelileşmesi ve Lübnanlaşması amacına dönük hunhar bir stratejinin ara duraklarıdır. Türk devleti elinde silah taşıyan, beline bomba saran Türkiye düşmanlarının hakkından gelecek güç ve yeterliliğe sahiptir." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: TÜRKİYE TERÖRE ALIŞMAYACAK

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "Türkiye teröre alışmayacak, alıştırmayacağız. Türkiye terörü kanıksamayacak, kanıksatmayacağız. Terörü normalleştirmenize izin vermeyeceğiz. Bizler gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyoruz." dedi.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR