BIST 9.660
DOLAR 34,57
EURO 36,36
ALTIN 2.911,13
ÖĞRETMEN

İstanbul Üniversitesi’nden sınavsız ikinci diploma şansı

İstanbul Üniversitesi, Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, bu yıl yeni açılan ön lisans programları ile üniversite mezunlarına da sınavsız ikinci diploma şansı sundu.

MEMURLAR - İstanbul Üniversitesi (İÜ) Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) ile lisans mezunu olan her öğrenci, dilediği programda alacağı ön lisans eğitimi sonucunda ikinci diploma sahibi olma avantajına kavuşuyor. İkinci diploma; farklı lisans ve ön lisans programları ile mesleki ve bireysel gelişiminin devam ettirmek isteyenlerin okuduğu veya mezun olduğu bölümle yetinmeyen öğrenci ve çalışanların tercih ettiği bir yöntem olarak öne çıkıyor. Diğer bir avantajı ise, lisans ya da ön lisansını tamamlayarak mezun olmuş öğrencilerini ek olarak okuyacakları İÜ AUZEF’deki farklı lisans ve ön lisans programları ile kariyerlerine katkı sağlayarak, ikinci meslek edinmeleri.

AUZEF’in kimliği ve yeni programları hakkında İÜ Baltalimanı Sosyal Tesisleri’nde toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Ak, “Bizi heyecanlandıran uygulamalardan bir tanesi AUZEF’tir. Fakültemizin programları 2 şekilde sürüyor. Açık öğretim olanlar ve uzaktan öğretim yoluyla sürdürülen programlar. Açık öğretim programları, bize kendi öz ilgi alanları yanında ikinci bir faaliyet imkanı da verdi. Bu da ikinci üniversitesi kavramıdır. Herhangi bir üniversitesi okuyan ya da mezun olmuş olan öğrenci ve ya vatandaşlarımızın tekrar yüksek eğitim ilgilerini sürdürebilmeleri, aldıkları önceki eğitiminden farklı ve ya o paralel de ya da kendilerini o alandan geliştirmek isteyen bir armağan şeklinde böyle bir imkan sunuyoruz. Bunları aracılık ettiğimiz içinde büyük sevinç duymaktayız” dedi.

Bu kapsamda başvuru beklediklerini söyleyen Prof. Dr. Mahmut Ak, “Başvurulara baktığımız zaman yerinde bir hizmetin sürdüğünü görmekteyiz. Her şeyden önce bizim kendi öğretim üyelerimizin bu ikinci imkandan yararlanmak için büyük bir çaba içerisinde olduğunu görmekteyiz. Tabi öğretim üyelerimiz ya da öğrencilerimiz ya da eski mensuplarımızın dışında ülkenin tüm mevcuduna bu program açıktır, bunlar ön şart değildir. Burada özellikle vurgulamamız gereken konu ise, şuan Türkiye’deki uygulamaları dolayısıyla özel üniversiteler bakımından buda tabi ki ihtiyaç olarak sunulmaktadır. Bizim bu faaliyetlerimiz de sertifika programları gibi yanlış algılanabilmektedir. Halbuki bu programlar doğrudan doğruya diploma programlarıdır. Bu programları bitirenler temelde bir üniversitelerde mezun olanlar gibi aynı haklara sahiptir. Hatta öyle ki bu lisans programlarını bitirmiş olanların yine üniversitemizde sürdürülen lisansüstü programlara başlama hakkını da elde ettiğini söylemek gerekir. Temel kazanımlarını alarak iş sahasına çıkabilecekleri gibi bir üst düzeye eğitimlerine taşımak isterlerse, lisans üstü eğitime de çıkabilme imkanları bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR