BIST 9.888
DOLAR 34,14
EURO 37,96
ALTIN 2.882,76
ÖĞRETMEN

İstanbul'da 19 ilçede okullar tatil

Soğuk hava ve kar yağışı İstanbul'da etkisini yavaş yavaş yitirse de geride kalan kar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. İstanbul Valiliği'nin kar tatili kararını kaymakamlıklara bırakması sonrası Bayrampaşa ve Çatalca'da da okullar tatil edildi.

MEMURLAR - Bayrampaşa ve Çatalca ilçelerinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.Alınan bilgiye göre, olumsuz hava koşullarının yanı sıra ara sokaklarda kar temizleme çalışmalarının devam etmesi nedeniyle Bayrampaşa ve Çatalca kaymakamlıklarınca bu ilçelerde eğitime bugün ara verilmesi kararı alındı.

Bayrampaşa Kaymakamlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "İlçemizdeki okullar 20 Şubat 2015 Cuma günü olumsuz hava koşulları nedeniyle tatil edilmiştir" denildi.

Daha önce Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çekmeköy, Esenyurt, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Sancaktepe, Sultanbeyli, Sultangazi, Gaziosmanpaşa ve Eyüp ilçelerinde eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiği duyurulmuştu. Bayrampaşa ve Çatalca ile İstanbul'un 19 ilçesinde eğitime 1 gün ara verilmiş oldu.

KİLİS'TE EĞİTİME KAR ENGELİ

Kilis'in Musabeyli ve Polateli ilçelerinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Vali Süleyman Tapsız, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle Musabeyli ve Polateli ilçeleri ile bağlı köylerde eğitime bugün ara verildiğini kaydetti.

Öte yandan, Kilis-İslahiye, Gaziantep-Kilis ve Halep-Kilis karayollarında trafik kontrollü olarak sağlanıyor.

KARMAŞA

Valiliğin kararından sonra, veliler ve öğrenciler ilçe kaymakamlıklarının resmi internet sitelerine yüklenince, kaymakamlıkların sitelerine uzun süre erişim sağlanamadı.

Bazı veliler, kararın ilçe kaymakamlıklarına bırakılmasını eleştirerek, oturdukları ilçede sokakların hala karla kaplı olduğunu; ancak çocuklarının eğitim gördüğü okulun bugün açık olacağını söylediler. Veliler, "Çocuklarımız o okula nasıl gidecek?" diye sordular.

SOSYAL MEDYA İMDADA YETİŞTİ

Çoğu ilçe kaymakamı, Twitter veya Facebook hesabı üzerinden tatil kararını açıkladı. Bazı belediyeler ile ilçe milli eğitim müdürlükleri de yine sosyal medya üzerinden tatil kararını öğrencilere ve velilere duyurdu.
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR