BIST 9.888
DOLAR 34,15
EURO 38,03
ALTIN 2.885,71
GÜNCEL

İstanbul'da öldürülen canlı bomba kim? İşte kimliği!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlen saldırıyı gerçekleştiren şüphelinin Elif Sultan Kalsen olduğu öğrenildi.

Daha önce Sultanahmet'te polis noktasına bombalı saldırıyı gerçekleştiren şüphelinin Elif Sultan Kalsenolduğu iddia edilmişti.

Bugün İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne saldırıda bulunan ve polis tarafından vurularak öldürülen kadın teröristin Elif Sultan Kalsen olduğu açıklandı.

DAHA ÖNCE DE SUÇLANMIŞ VE BASIN AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

DHKP-C üyesi olan Kalsen’in ismi daha önce de sık sık gündeme gelmişti. İlk olarak Sultangazi Polis Merkezi’ne yapılan ve polis memuru Bülent Özkan’ın şehit olduğu saldırının ardından “9 canlı bomba aranıyor” haberiyle gündeme gelmişti.

Ancak Kalsen bu iddia sonrasında 2 arkadaşı ile birlikte kameralar karşısına geçerek açıklama yapmış ve "Biz canlı bomba değiliz" diyerek iddiaları yalanlamıştı.

ELİF SULTAN KALSEN KİMDİR?

Habertürk’ün haberine göre, DHKP-C üyesi olan Elif Sultan Kalsen Kalsen’in ismi daha önce de sık sık gündeme gelmiş. Örneğin Elif Sultan Kalsen ilk olarak Sultangazi Polis Merkezi’ne yapılan ve polis memuru Bülent Özkan’ın şehit olduğu saldırının ardından “9 canlı bomba aranıyor” haberiyle gündeme gelmişti.

İki yıl önce fotoğrafı ve isminin gazetede yayınlanmasının ardından Elif Sultan Kalsen bazı emniyet müdürleri ve dönemin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Elif Sultan Kalsen adliye önünde basın açıklaması yaparak “Bizi canlı bomba ilan ettiler. Bunun kaygısını yaşıyoruz. Buraya geldik ama çıktığımızda ne olacak bilmiyoruz. Ben 3 ay önce tahliye oldum, açıktan faaliyet yürütüyorum. Bizi katletmek istiyorlar.” demişti.

Elif Sultan Kalsen’in ismi daha sonra ise avukatlara yönelik yapılan DHKP-C soruşturmasında geçti. Hayata Dönüş operasyonunda cezaevinde görevli bir binbaşının öldürülmesi talimatını verdiği, tetikçi olarak seçilen örgüt üyesine atış talimi yaptırdığı iddia edilen Elif Sultan Kalsen, tutuklanmıştı.

 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR