BIST 9.900
DOLAR 34,12
EURO 38,10
ALTIN 2.873,27
GÜNCEL

İstanbul'da patlama çok sayıda yaralı var

İSTANBUL Vezneciler meydana gelen bombalı patlama sonucunda7'si polis 4 sivil vatandaş hayatını kaybetti 36 kişi de yaralandı.

İSTANBUL Vezneciler'de çevik kuvvet otobüsünün geçişi sırasında teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda 7 polis şehit oldu, 4 sivil hayatını kaybetti. 36 yaralıdan 3'ünün durumu ağır.

Terör saldırısında kiralık bir otomobilin kullanıldığı, düzeneğin uzaktan kumandayla patlatıldığı belirlendi.Vezneciler'de bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan polislerin isimleri ve memleketleri de belli oldu. Saldırıyla ilgili dört kişi İstanbul'da gözaltına alındı. Terör uzmanları, saldırıyı hangi örgütün gerçekleştirmiş olabileceğini yorumladı. İngiliz basınında ise saldırının baş şüphelisinin terör örgütü PKK olduğu yorumları yapıldı.

İstanbul'da bu sabah Beyazıt Karakolu ile Vezneciler otobüs durağı arasında, Şehzade Paşa Caddesi üzerinde Çevik Kuvvet otobüslerine yönelik bombalı araçla saldırıdüzenlendi. Bomba yüklü aracın patlatılması sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.Patlama nedeniyle çevredeki iş yerleri ve bazı araçlar zarar gördü. Polis, hasar meydana gelen işyerlerini boşalttı. Bu arada, patlama sonrasında silah sesleri duyulduğu öğrenildi.


İSTANBUL VEZNECİLER'DE PATLAMA SONRASI İLK GÖRÜNTÜLER- PLAYER'A TIKLAYINIZ

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Vezneciler'de bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan polislerin kimlikleri belli oldu. Şehit 6 polisin isimleri şöyle: Ramazan Kırboğa, Emrah Pekdoğan, Kadir Cihan Karagözlü, Duha Beker, Gökhan Topçü ve aracı kullanan Yaşar Özlem. Şehit Ramazan Kırboğa'nun Kayseri, Duha Beker'in Yozgat, Yaşar Özlem'in Afyonkarahisar, Emrah Pekdoğan ise Kırıkkale nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi... Beyazıt Vezneciler'deki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınları, cenazelerin kaldırıldığı Adli Tıp Kurumu'na gitti. Acılı ailelerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

YAŞAMINI YİTİREN VATANDAŞLAR

Saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlardan Elif Tutuş İnce’nin patlamanın olduğu caddede bir banka şubesinde çalıştığı ve işe giderken yaşamını yitirdiği belirlendi. İşadamı Hakan Tekin’in İstanbul Üniversitesi’nde çalışan eşi Esra Tekin’i işe bırakırken saldırıya yakalandıkları belirlendi. İstanbul Üniversitesi de Esra Tekin için taziye mesajı yayınladı. Ahmet Bayraktar’ın da cenazesinin yakınları tarafından alındığı belirtildi.

TERÖR SALDIRISI
İlk bulgular patlamanın terör saldırısı olduğu yönünde. Çevik Kuvvet aracının geçişi sırasında park halindeki bir otomobilin patlatıldığı yönünde iddialar var.

ÇEVREDE ÇOK FAZLA TAHRİBAT VAR
İstanbul Belediyesi'nden Vezneciler'e kadarki bölge polis tarafından çevrildi. 

ÇEVİK KUVVETE YÖNELİK BOMBALI SALDIRI

Gelen son bilgilere göre olay yerinden silah sesleri geliyor, trafik durdu ve çok sayıda yaralı var. İstanbul'da bu sabah Beyazıt Karakolu ile Vezneciler otobüs durağı arasında Çevik Kuvvet otobüsüne yönelik bombalı saldırı düzenlendi.

İlk bulgular patlamanın terör saldırısı olduğu yönünde. Çevik Kuvvet aracının geçişi sırasında park halindeki bir otomobilin patlatıldığı yönünde iddialar var. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.

BÖLGEDEN ÇATIŞMA SESLERİ DUYULDU

Patlama nedeniyle çevredeki iş yerleri ve bazı araçlar zarar gördü. Polis, hasar meydana gelen iş yerlerini boşaltıyor.  Bu arada, patlama sonrasında silah sesleri duyulduğu öğrenildi. İlk bulgular patlamanın terör saldırısı olduğu yönünde. Çevik Kuvvet aracının geçişi sırasında park halindeki bir otomobilin patlatıldığı yönünde iddialar var. 

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILDI

İstanbul Vezneciler'deki terör saldırısı sonrası metrolardaki güvenlik önlemleri artırıldı.  Metrolarda bomba alarmı nedeniyle yolcular didik didik aranırken, sıkı güvenlik araması nedeniyle valiz ve çantaların açılarak kontrol edilmesi zaman zaman güvenlik görevlileri zor duruma soktu. 

Bazı vatandaşlar valizlerinin açılmasına tepki gösterince tartışma yaşandı. Vezneciler durağı kapatılırken, metro duraklarında "teknik bir arızadan ötürü hizmet veremeyeceği" anonsları yapıldı.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR