BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46
KPSS

İşte AÖF 2014 kayıtları için gerekli belgeler!

Açıköğretim 2014-2015 kayıtları başladı. AÖF kayıtları için gerekli belgeler neler? İşte AÖF kayıtlarıyla ilgili bilmeniz gerekenler.

-AÖF kayıtlarında hangi belgeler ve evraklar isteniyor? AÖF kayıt tarihleri, AÖF Güz dönemi kayıtları nasıl yapılır? İnternetten AÖF kaydı nasıl yaptırılır?

AÖF kayıt işlemleri, AÖF yeni kayıt ne zaman, AÖF kayıt yenileme işlemleri, Açık Öğretim fakültesi kayıt işlemleriyle ilgili tüm bilgileri haberimizde bulabilirsiniz. 

Milli eğitim Bakanlığı, açık öğretim okullarına kayıt işlemlerinin yapılabileceği okulların ve merkezlerin iletişim bilgilerini yarın internet sitesinde duyuracak.

Açık öğretim ortaokuluna başvurular 12 Eylül'de, açık öğretim lisesine başvurular ise 26 Eylül'de sona erecek. Başvurular, tüm halk eğitim merkezi ve mesleki eğitim merkezlerinde bulunan irtibat bürolarınca alınacak.

2014 yılı içinde TEOG sınavları sonucunda bir ortaöğretim kurumuna yerleşen ancak bu okullara çeşitli nedenlerle devam edemeyecek öğrenciler, yerleştikleri okullardan veya tamamladıkları ortaokullardan alacakları öğrenim durumu belgeleri ile açık öğretim liselerine kayıtlarını yaptırabilecek.

Mesleki Açık Öğretim Lisesi'nin yeni kayıtları ise yarından itibaren 19 Eylül'e kadar il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin belirlediği meslek liselerinde yapılacak.

Açıköğretim öğrencilerine muafiyet hakkı

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Açıköğretim Fakültesi Öğrencilerine 2014-2015 Eğitim - Öğretim yılında muafiyet hakkı verileceğine belirterek, "Diğer tüm üniversite öğrencilerine verilen muafiyet hakkının, Eskişehir Anadolu Üniversitesi AÖF öğrencilerine verilmemesi büyük bir haksızlıktı. Sendikamız bu noktada AÖF Öğrenci Platformu'na gerek eylem, gerek basın açıklaması, gerekse de YÖK Başkanı ile görüşmelerde destek vermiştir. Sonuç olarak, Sendikamızın da girişimleri ile AÖF Öğrencilerine yeni eğitim yılında muafiyet hakkı verilmiştir" dedi.

AÖF KAYITLARI NE ZAMAN?

AÖF Kayıt yenileme işlemlerini yapabilmek için öğrencilerin ilk olarak yeni dönemde görmek istedikleri yada görmek zorunda oldukları dersleri seçmek zorundalar. Ders seçim işleminin tamamlanmasının ardından, seçilen ders sayısına göre öğrenci bir ücret ödeyecekler. Ücret ödeme tamamlanınca otomatik olarak kayıt işlemleri de tamamlanmış olmaktadır.

AÖF Ders kayıtlarını Anadolu Üniversitesi resmi internet adresi olan ogrenci.anadolu.edu.tr sayfası üzerinden AÖF Kayıt Yenileme İşlemlerini yapabilir ve sonuçları öğrenebilirler. Kayıt yenileme işlem tarihlerinin 15-26 Eylül 2014 zaman diliminde olacağı duyuruldu.



AÖF İÇİN GEREKLİ BELGELER

Açıköğretim Fakültesi Yeni Dönem Kayıt Başvuruları ve ayrıcı kayıt Tarihleri açıklanmıştır. Yeni Kayıtlar 1 Eylül 2014 günü başlayacak ve 12 eylül 2014 gününe kadar kayıtlar sürecektir. Kayıt Yenileme ise 15 eylül Pazartesi günü start alacak Açıköğretim Fakültesi Yeni Dönem Kayıt Başvuruları bu yılda Anadolu Üniversitesi tarafından yapılıyor. AÖF Açıköğretim Fakültesi Yeni Dönem Kayıt ve Kayıt Yenileme Tarihleri (AÖF 2014-2015 Yılı Kayıt Tarihleri ve İşlemleri)
 
AÖF YENİ KAYIT

 - ÖSYS Yeni Kayıt , AYÖS , Af Kapsamında Kayıt (6353 s. Kanun) için 1 Eylül Pazartesi - 12 Eylül Cuma günü yapılacaktır.
- Yatay Geçiş için kayıtlar 15 Eylül Pazartesi - 17 Eylül Çarşamba günü yapılacaktır.
 
KAYIT YENİLEME

- Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri için 15 Eylül Pazartesi - 26 Eylül Cuma günü kayıtları başlayacaktır.

- ÖSYS Yeni Kayıt ve Ek Yerleştirme İnternet Başvuru ve Kayıt tarihleri, ÖSYS yerleştirme sonuçlarının açıklandığı tarihe bağlı olarak değişebilir.

- Kayıt gruplarının Internet Başvuru işlemleri belirtilen tarihlerin ilk günü saat 00.00’da başlayacak, son günü saat 17.00’de sona erecektir.

- Yatay Geçiş ve Af kapsamında kayıt yaptıranlar ders ekleyebilir (Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine yerleştirilipkayıt yaptırmayan Af öğrencileri hariç).

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

ÖSYS  YENİ KAYIT 01 EYLÜL-10 EYLÜL 2014  

ÖSYS  MAZERETLİ KAYIT:11-12 EYLÜL 2014

 

Kayıtlar “İnternet Başvuru” ve “AÖF Bürolarından

Kayıt” olmak üzere iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek ve kayıt tarihleri kesinlikle uzatılmayacaktır. Belirlenen tarihler arasında internetten başvuru yapan ancak kaydını yaptırmayan adaylar, sonradan kayıt için herhangi bir hak iddia edemez, mazeret ileri süremez ve kayıt hakkını kaybederler.

İnternetten başvuru yapmayanlar kayıt yaptıramazlar. İnternetten başvuru yapmanız kayıt için yeterli değildir. İnternetten başvuru yaptıktan sonra istenen diğer kayıt belgeleri ile AÖF bürolarında kaydınızı yaptırınız.

İNTERNET BAŞVURU ADRESİ 

https://kayit.anadolu.edu.tr/tr/Giris.aspx

"Kayıt tarihinden önce bu adresle başvuru yapılamaz"

Adayların, başvuru ve kayıt tarihleri içerisinde kayıt için AÖF bürosuna gitmeden önce, aşağıdaki açıklamaları okuyup İnternetten başvuru yapmaları gerekmektedir.

İnternetten başvuru yapabilmeniz için bilgisayarınızda  Adobe Reader  yazılımının kurulu olması gerekmektedir.

Adaylar, internet başvuru sitesinin ana sayfasındaki  “ÖSYS Yeni Kayıt” linkini tıklayarak internetten başvurularını gerçekleştireceklerdir.

İNTERNET BAŞVURU ADIMLARI

• İnternet başvuru işlemleri http://kayit. anadolu.edu.tr adresindeki  “T.C. Anadolu

Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Başvuru” sitesinden yapılacaktır.

• Başvuru sitesine girdiğinizde başvuru yapacağınız kayıt türünü tıklayarak “BAŞVURU” sayfasına geliniz.

• Gelen sayfadaki açıklamaları okuduktan sonra,  “Başvuruya şimdi başlamak için

burayı tıklayınız.” ifadesinin üzerine tıklayarak “BAŞVURU-GİRİŞ” sayfasına geliniz. Bu sayfadaki açıklamaları da okuduktan sonra  “Yukarıdaki açıklamaları okudum, anladım, işlemlere başlayabilirim” açıklamasının yanındaki kutucuğu işaretleyip “BAŞLA” tuşunu tıklayınız.

• Gelen sayfada ve devamındaki sayfalarda, ilgili programa ait istenen alanları açıklamalar doğrultusunda doldurarak “İLERİ” tuşunu tıklayınız.

• Başvuru işleminizi tamamladıktan sonra ekrana beyan ettiğiniz tüm bilgilerinizi gösteren sayfa gelecektir. Verdiğiniz bilgileri kontrol ettikten sonra bir yanlışlık yok ise “Yukarıdaki tüm bilgilerin doğruluğunu kabul ve beyan ediyorum” açıklamasının yanındaki kutucuğu işaretleyiniz ve “TAMAM” tuşunu tıklayınız.

• Başvurunuzun kabulünden sonra sitenin size linkini (yolunu) verdiği “DOSYAYI İNDİRMEK İÇİN BURAYI TIKLAYINIZ”

ifadesinin üzerine tıklayarak ilgili elektronik dosyayı bilgisayarınıza indirip yazıcıdan dökümünü alınız..

• “İnternet Başvuru Belgesi”, “Öğrenci Bilgi Formu”, “Fotoğraflı-İmzalı Form” ile “Başvuru ve Kayıt Bilgileri”nden oluşan iki sayfalık bu dosyanın yazıcı dökümünü A4 kağıdına siyah, okunaklı olarak alınız.

• Yukarıda açıklanan adımları tamamladığınızda başvuru işleminiz bitmiştir. Yaptığınız başvuruyu http://kayit.anadolu.edu.tr adresindeki “BAŞVURU DURUMU” başlığı altındaki kutucuğa T.C. kimlik numaranızı yazdıktan sonra “GÖRÜNTÜLE” tuşunu tıklayarak kontrol edebilirsiniz.

• Başvuruyu tamamladıktan ve “İnternet Başvuru Belgesi” ile “Başvuru ve Kayıt Bilgileri” sayfalarının dökümlerini aldıktan sonra, verdiğiniz bilgilerinizde hata olup olmadığını dikkatlice kontrol ediniz. Bilgilerinizde bir hata var ise 10 dakika geçtikten sonra yeni bir başvuru yapınız...

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. İnternet Başvuru Belgesi

“İnternet Başvuru Belgesi”  http://kayit.  anadolu. edu.tr adresinden yaptığınız başvuru işlemi sonunda yazıcıdan dökümünü aldığınız belgedir. İnternet başvuru belgesinde, başvuru yaptığınız öğrenim programı ile ilgili bilgiler olacaktır.

Bu belgeyi siyah tükenmez kalemle imzalayarak kayıt sırasında AÖF bürosuna teslim etmek zorundasınız.

2. Fotoğraflı – İmzalı Form

İnternetten yaptığınız başvuru işlemi sonunda yazıcıdan dökümünü aldığınız “Fotoğraflı-İmzalı

Form”a   kurallara uygun fotoğrafınızı yapıştırınız. Öğreniminiz

süresince kullanacağınız imzanızı, ayrılmış alandan taşmayacak şekilde SİYAH TÜKENMEZ KALEMLE atarak formu diğer kayıt belgeleriyle birlikte kayıt yaptıracağınız AÖF bürosuna teslim ediniz.

Sizlerden bu formla alınan fotoğraf ve imzanız, bilgi işlem ortamına aktarılacaktır. Bilgisayar kayıtlarındaki imzanız ile öğrencilik hizmeti almak için vereceğiniz dilekçenizdeki imzanızın aynı olması gerekmektedir.

3. Öğrenci Bilgi Formu

İnternetten yaptığınız başvuru işlemi sonunda yazıcıdan dökümünü aldığınız “Öğrenci Bilgi

Formu”na  kurallara uygun fotoğrafınızı yapıştırınız. “Öğrenci Bilgi Formu” AÖF büro personeli tarafından

onaylanarak size geri verilecektir. Bu formu öğrenci kimlik kartınızı alıncaya kadar, öğrenci

olduğunuzu kanıtlamak ve AÖF bürolarından öğrencilik hizmeti alabilmek için kullanacaksınız.

Öğrenci Bilgi Formu sınavlarda öğrenci kimlik kartı yerine geçmez. ÖĞRENCİ KİMLİK KARTINIZI 23 EKİM 2014 TARİHİNDEN İTİBAREN BU BELGE İLE AÖF BÜRONUZDAN ALACAKSINIZ.

4. Öğrenim Belgesi

Lise veya dengi okul mezunu olan adaylar,

öğrenim belgelerinin AÖF bürosu  veya mezun olduğu okul tarafından onaylanmış sureti ile

kayıt yaptıracaklardır. Bunun dışında diğer resmî veya özel kuruluşlarca onaylanmış öğrenim belgelerinin suretiyle kayıt yapılmaz. Öğrenim belgesini AÖF bürosuna onaylatacak adaylar öğrenim belgesinin aslını ve fotokopisini

AÖF bürosuna götürmek zorundadırlar. Öğrenim belgesinin aslı görülmeden AÖF bürosunca "Aslının aynıdır." onayı yapılmaz. Öğrenim belgesini kaybedenler ise mezun oldukları okuldan alacakları “Diploma Bilgilerini İçeren Öğrenim

Belgesi"nin onaylı sureti ile kayıt yaptıracaklardır.Öğrenim belgesindeki kimlik bilgileri ile nüfus cüzdanınızdaki bilgilerin (ad, soyad, baba adı vs.) aynı olması gerekmektedir. Bu bilgilerinizde farklılık varsa bu farklılığa ait yasal belgenizi öğrenim belgenizle birlikte vermek zorundasınız(Evlilik nedeniyle soyadı değişenler hariç). Eğer öğrenim belgenizdeki bilgiler hatalı ise mezun olduğunuz okula başvurarak öğrenim belgenizin arkasına açıklama yaptırmanız gerekmektedir...

5. Fotoğraf

Dijital ortamdaki fotoğrafınızın "uygun bulunmaması halinde" sizden fotoğraf istenecektir.

Kayıt için 4 (dört) adet 4,5x6 cm. boyutunda fotoğraf gereklidir.

6-Askerlik Durum Belgesi

Adaylar, internet başvurusunda beyan ettikleri askerlik durumuna göre Askerlik Durum Belgesi'ni AÖF bürolarına götürecek. (E-devlet'ten alınan durum belgesi de geçerli oluyor)

Kayıt için yatırılması gereken  “Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı” ve  “Öğretim Gideri” ödemeleri Vakıfbank şubelerinden,  Vakıfbank İnternet Şubesinden, Vakıfbank ATM’lerinden, 444 0724 Vakıfbank Telefon Bankacılığından T.C. kimlik numarası ile yapılabilir.  “Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı” ve  “Öğretim Gideri”ödemeleri İnternet başvurusu tamamlanıp kayıt

için gerekli diğer belgeler hazırlandıktan sonra yapılmalıdır.Adaylar bankaya ödeme yaparken kayıt türü–bölüm/program belirterek ödemesini gerçekleştirmelidir  (Örneğin, ÖSYS-Adalet; ÖSYS- Sosyoloji gibi). Bankaya yapılan ödeme

sonunda alınan dekont üzerindeki kimlik bilgileri, ödeme miktarı ve kayıt türü-bölüm/program bilgileri mutlaka kontrol edilmelidir.

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinden her ne sebeple olursa olsun kaydı silinenler ile programlardan mezun olanlar tekrar bu  fakültelere yeni kayıt yaptırabilmek için, varsa kaydının silindiği veya mezun olduğu programa ait eski borçlarını ödemek zorundadırlar.  Bu borçlarını ödemeden yeni kayıtları yapılmaz.

Banka dekontunu öğreniminiz süresince saklayınız. Dekont daha sonra Üniversite yetkililerince istenebilir.---AÖF BÜROLARINDAN KAYIT---

KAYIT ÜCRETİNİ ÖDEYEN ÖĞRENCİLER, KAYIT BELGELERİYLE BİRLİKTE BULUNDUĞU İLLERDEKİ AÖF BÜROLARINA 01 EYLÜL-10 EYLÜL 2014  TARİHLERİNDE GİDEREK KESİN KAYITLARINI YAPTIRACAKLAR. DERS KİTAPLARI KAYITLAR ESNASINDA VERİLECEK, VERİLEMEYEN KİTAPLAR DAHA SONRA BÜROLARDAN TEMİN EDEBİLECEK. ÖĞRENCİ OTOMASYONU ŞİFRESİ DE KAYDINIZ YAPILINCA VERİLECEK.*MAZERETLİ KAYIT:11-12 EYLÜL 2014 (MAZERET İÇEREN RESMİ BELGE GEREKLİ)

ÖĞRENCİ OTOMASYONU İÇİN ŞİFRE ALMAYAN ÖĞRENCİLER, TEKRAR BÜROYA GİDEREK VEYA TELEFONLA ŞİFRELERİNİ ALABİLİRLER. TEL:444 10 26

 

Vakıfbank Şubelerine Ödeme

Vakıfbank’ın herhangi bir şubesine T.C. kimlik numaranız ile kayıt yaptıracağınız kayıt türü-bölüm/program belirterek ödemenizi gerçekleştiriniz.

Vakıfbank İnternet Bankacılığından Ödeme

Vakıfbank’ta İnternet bankacılığı kullanıyorsanız, Vakıfbank’ın İnternet sitesindeki(http://www.vakifbank.com.tr) “WebŞubem” menüsünden internet şifrenizle giriş yaparak “Ödemeler”, “Üniversite Harç İşlemleri” sırasıyla tıklayınız. Ardından üniversite seçeneğinden “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Ödemeleri”ni seçiniz. Öğrenci numarası olarak T.C. kimlik numaranızı doğru şekilde giriniz. “Devam” tuşunu tıklayınız. Bir sonraki sayfada kayıt türü-bölüm/programa göre yapmanız gereken ödeme tutarları görülecek ve onaylamanız istenecektir. Onaylamanızdan sonra ekran-da görülecek dekontun dökümünü yazıcıdan alarak öğreniminiz süresince saklayınız.

Kartsız Ödeme

Parabankomat ATM’lerde, Giriş tuşuna basarak ulaşacağınız “Kartsız İşlemler” ekranında, “Üniversite Ödeme” işlemini seçtikten sonra ATM ekranında görünen Anadolu Üniversitesi AÖF kodunu ve ardından T.C. kimlik numaranızı girerek, borçlarınızın listelendiği ekranda kayıt yaptıracağınız programa ait tahsilâtı seçip işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Kartla Ödeme

Vakıfbank Bankomat 7/24 kartınızla giriş yaptık-tan sonra “Üniversite Ödeme” seçeneğinde ATM ekranında görünen Anadolu Üniversitesi AÖF kodunu ve T.C. kimlik numaranızı girerek, borçlarınızın listelendiği ekranda kayıt yaptıra-cağınız programa ait tahsilâtı seçip işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Dilerseniz bilgilerini gire-rek başkasına ait ödeme de yapabilirsiniz.
İşleminizin sonuçlandığından emin olduktan sonra ATM’den aldığınız makbuzu ödeme yap-tığınızı belgelemek için saklayınız.

Telefon Bankacılığı ile Ödeme

*Vakıfbank İnternet müşterisi olanlar “444 0724 Vakıfbank telefon bankacılığı”nı arayarak sırası ile “Bankacılık Hizmetleri”ni, “12 haneli Vakıf-bank müşteri numarası”nı, “8 haneli İnternet şifresi”ni tuşlayıp, “Müşteri temsilcisine bağlanarak” ödemelerini yapabilirler.
Ödemelerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Bankaya Yapan Öğrencilerin Yapması Gereken İşlemler Ödemelerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki bankaya yapan öğrenciler, kayıt yaptırırken banka dekontunu AÖF Lefkoşa Bürosuna teslim etmek zorundadırlar.

AÖF MUAFİYET BAŞVURULARI

AÖF 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı için eğitim takvimi belirlendi. AÖF yeni kayıt tarihleri 1-12 Eylül 2014 olarak belirlendi. AÖF yatay geçiş kayıtları ise 15-17 Eylül arasında olacak. AÖF muafiyet derslerini de açıkladı. Daha önce İnkilap, İngilizce, Türkçe ve Bilişim Teknolojileri dersi almış öğrenciler artık bu derslerden belli şartlarla muaf olabilecek. AÖF'ün açıklamasına göre, Açık öğretim Fakültesine kayıt yaptıracak öğrenciler şu 4 dersten muaf olacaklar.

MUAFİYET DERSLERİ ŞÖYLE:

Türk Dili (III)
Yabancı Dil (III)
Temel Bilgi Teknolojileri (III)
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (III)

Ayrıca Açıköğretim önlisansta okumakta iken yine açıköğretim lisans programına devam edenler için de fark dersleri vererek öğrenimlerine devam etme hakkı verilmiştir.

AÖF 2014 MUAFİYET AÇIKLAMASI

Eski ve yeni hükümler şu şekildedir:

ESKİ HÜKÜM

Ders Transferi

Madde 13 - (1) Merkezi açıköğretim ve uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin öğrencileri, kaydedildikleri ve bulundukları dönem, bölüm ve programda okutulan derslerin tümünü almak zorundadır. Öğrenciler, merkezi açıköğretim ve uzaktan eğitim sistemi ile öğretim yapan fakülteler dahil yükseköğretim kurumlarından daha önce aldıkları ve başardıkları dersler için ders transferi talebinde bulunamaz.

YENİ HÜKÜM

Ders Transferi ve Muafiyeti

MADDE 16 - (1) Anadolu Üniversitesi Merkezi Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Sistemine göre öğretim yapan fakültelere kayıtlı/kayıt yaptıracak öğrencinin ders transfer işlemlerinde; daha önceden almış ve başarmış olduğu Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (III), Türk Dili (III), Yabancı Dil (III) ve Temel Bilgi Teknolojileri (III) dersleri için MU notu verilir ve bu notlar Not Durum Belgesinde MU ile gösterilir. Bu derslere ilişkin ders transferi talebi, her bir dönem için ilgili Fakülte Kurulu tarafından belirlenen tarihler arasında yapılır.

(2) Meslek Yüksekokulu ile AçıköğretimÖnlisans programlarından mezun olanlardan, kendi alanlarındaki lisans programına devam etmek isteyenler lisans programına kaydedilir. Meslek Yüksekokulu ile AçıköğretimÖnlisans Programlarından mezun olanlardan, farklı alanlardaki lisans programına devam etmek isteyenlere, fark dersleri verilerek lisans programına kaydedilir. Verilecek olan fark dersleri ilgili Birim Yönetim Kurulunun Kararı ve Üniversite Yönetim Kurulunun onayı ile belirlenir. Muafiyet verilmeyen ve öğrencinin alması gereken dersler için geçecek süre azami öğrenim süresinden sayılır.

Not Ortalaması ve Ders Tekrarı

MADDE 15 - (6) Dikey geçiş/lisans tamamlama kapsamında kayıt yaptıran öğrencinin daha önceden almış ve başarmış olduğu ilk dört yarıyıldaki dersleri için MU harf notu verilir. Mezuniyet koşullarını sağlaması halinde öğrencinin Genel Not Ortalaması, önlisans programından aldığı derslerin ortalaması ile lisans eğitimi sırasında aldığı dersler üzerinden hesaplanarak Not Durum Belgesinde gösterilir.

(7) Yatay geçiş kapsamında kayıt yaptıran öğrencinin önceki önlisans/lisans programından aldığı ve başarılı olduğu derslerin intibakı yapılır ve bu derslere ilişkin daha önceden aldığı notlar Not Durum Belgesinde gösterilir. Öğrencinin Genel Not Ortalaması, önceki diploma programından intibakı yapılan dersler ile Anadolu Üniversitesinden aldığı derslerin bütünü üzerinden hesaplanır


 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR