İstifa eden memur GSS'den yararlanabilir mi?
Memur istifa etmesi durumunda Genel Sağlık Sigortası'ndan (GSS) ne zaman kadar faydalanabilir? 657 Kanunu'nda yer alan hükümler memura bu konuda ne diyor? İşte detaylar...
Memur, çalıştığı kurumdan istifa etmesi durumunda GSS'den ne kadar süre faydalanır? 5510 sayılı hükme göre memurlar istifa ettiği günden itibaren 10 gün boyunca GSS'den faydalanabilir.
İstfa eden memur, 5510 sayılı hükme göre GSS'den faydalanıp faydalanmayacağı belirtilmiştir. İstifa eden memur, sayısı kanunda yer alan hükmet göre istifa ettiği tarihten 10 gün sonrasına kadar GSS'den yararlanabilir. Eğer memur istifa etmeden önce 90 gün çalışmışsa toplamda 100 gün boyunca prim ödemeden faydalanabilir.
İSTİFA ETMESİ DURUMUNDA ZORUNLU SİGORTALIK DURUMU SONA ERİYOR
Devlet memurları 5510 sayılı Kanun Madde 60 hükmüne göre genel sağlık sigortalısı sayılırlar. 60 ve 67. maddelerinde hükümlerinde Genel Sağlık Sigortasıyla ilgili bilgiler yer almaktadır. Memurların istifa etmesi durumunda zorunlu sigortalık durumu sonra ermektedir.
100 GÜN BOYUNCA GSS'DEN FAYDALANABİLİRLER
Memurların zorunlu sigortalılıkları sona ermişse 10 gün süreyle genel sağlık sigortasından yararlanırlar. Memurluğun sona erdiği tarihten itibaren 90 gün önce çalışan memur sağlık hizmetinden yararlanmaya devam etmektedir. Sonuç itibariyle; istifa eden memur istifa ettiği tarihten önce 90 günlük çalışma süresi var ise bu madde uyarınca 10+ 90 = 100 gün sağlık hizmetinden yararlanırlar.