BIST 10.041
DOLAR 34,14
EURO 38,23
ALTIN 2.915,04
İŞÇİ

İşverenler bunlara dikkat!

İş hayatı inanılmaz zorluklarla, problemlerle dolu. Peki hem bu zorlukları aşmak hem de mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmek için ne yapmak gerekiyor?

İşverenler bunlara dikkat!

İş hayatında düşünceli ve paylaşımcı davranırsanız, meslektaşlarınıza yardımcı olmak için elinizden geleni yaparsanız, aynı karşılığı alırsınız. Kısacası yardım ve destek görmek istiyorsanız, etrafınızdakilere onlar için ne yapabileceğinizi sorun.

İşverenler bunlara dikkat!

Takım liderinin görevi, soruları cevaplamak, problemleri ortaya çıkarmak ve çözüm üretmektir. Ekibinin soru ve ihtiyaçları için kendi işlerini ve ihtiyaçlarını sürekli ertelemesi gerekebilir. Bu yüzden, sabah en verimli olduğunuz zaman diliminde (belki ofise gitmeden önce) o günün en öncelikli işini halledin. Böylece günün koşuşturmacasına rahatça girebilirsiniz.

İşverenler bunlara dikkat!

Spor yapmak, günlük rutine mutlaka dahil edilmesi gereken bir alışkanlık. Hafta başında, işlerinizi programladığınız gibi, egzersize ayıracağınız zaman dilimlerini de programlayın ve uygulamaya çalışın. İş seyahatine giderken spor kıyafetlerinizi götürürseniz, boş vakitlerinizi otelin spor salonunda ya da şehirde yürüyerek, koşarak geçirebilirsiniz.

İşverenler bunlara dikkat!

Yetki vermeyi öğrenin; beklentilerinizi açık ve net biçimde anlatın. Yanlış yapılmış iş ile, sizin yapacağınızdan farklı yapılmış iş arasındaki ayrımı iyi saptayın. Bütün yükün omuzlarınıza binmesine sebep olacak kahraman rolünü oynamaktan kaçının.