BIST 9.768
DOLAR 34,19
EURO 38,14
ALTIN 2.924,57
İŞÇİ

Kıdem fonu işçiye neler getirecek?

Sendikaların kıdem tazminatına ilişkin yeni düzenlemeye karşı çıkması hükümet cephesinde şaşkınlık ve tepkiye yol açtı. Kıdem fonu işçiye neler getirecek? İşte detaylar...

Kıdem fonu işçiye neler getirecek?

İşveren hazır yüzde 20'sini ödediği bir sistem zaten varken yüzde 100'ünü ödeyeceği yeni bir kıdem fonuna karşı çıkıyor. Biz buna rağmen işvereni fona ikna edebiliyorken işçinin karşı tavır göstermesini anlayamıyoruz."

Kıdem fonu işçiye neler getirecek?

100 LİRANIN SADECE 20 LİRASI İŞÇİYE GİDİYOREdinilen bilgilere göre Bakan Çelik, toplantıda şunları söyledi: "İşverenler mevcut kıdem tazminatı sisteminde işçiye ödenmesi gereken kıdem tazminatının sadece yüzde 20'sini ödüyor. Geri kalan yüzde 80'lik kısım işçinin kendi isteğiyle işten ayrılması, istifası ya da çeşitli girdi-çıktı yöntemleriyle işçiye ödenmiyor, işverenin cebinde kalıyor.

Kıdem fonu işçiye neler getirecek?

SENDİKALAR NEDEN İSTEMEZ ANLAMIYORUMİşverenlerin ardından söz alan işçi sendikası temsilcilerinin de fona soğuk baktıklarını açıklamaları üzerine Bakan Çelik'in "İşveren sendikalarının niye fonu istemediği gayet açık. Bu gerekçeyle fona karşı çıkmaları kendi açılarından normal görünebilir. Ancak işçi sendikaları ne-den fonu istemez anlayamıyorum" dediği öğrenildi.

Kıdem fonu işçiye neler getirecek?

TİSK temsilcisi, gerekçeyi ise, "Firmalarımız işçilerine vereceği kıdem tazminatı yükünün ileride sorun olmaması için kendi bünyesinde bir anlamda fon kurup karşılık ayırdı.