BIST 9.829
DOLAR 34,17
EURO 38,17
ALTIN 2.937,36
GÜNCEL

Kıdem tazminatı sil baştan değişiyor!

Son günlerde çalışma hayatının en önemli konularının başında kıdem tazminatının değişmesi geliyor. Bu konuda işverenlerle pazarlık masasına oturan sendikalar geri adım atmamakta ısrarlı. Peki ama kıdem tazminatının değiştirilmesi istenen maddeleri ne?

Kıdem tazminatı sil baştan değişiyor!

İŞİNE SON VERİLENE KIDEM TAZMİNATI VERİLMEYECEK .Mevcut sistemde, işverenin işine son verdiği işçiye, "kıdem tazminatı" ödeniyor. Yeni sistemde böyle bir zorunluluk olmayacak. Olaya bu yönüyle baktığımızda, işverenin işçinin işine son vermesi aşamasında, "kıdem tazminatı ödeme baskısı" olmayacak.

Kıdem tazminatı sil baştan değişiyor!

FON BÜTÇE DIŞINDA .Kıdem tazminatı ile ilgili fonun bütçe kapsamı dışında tutulması suretiyle, işçinin kıdem tazminatına ayrı bir güvence sağlanıyor. Fonun denetimi Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu tarafından yapılacak.

Kıdem tazminatı sil baştan değişiyor!

Kıdem tazminatı pek çok açıdan çalışma hayatının en önemli konusu. Yıllarca çalışan işçilerin emekli olurken veya işten ayrılırken işverenden almaları gereken kıdem tazminatının fon şeklinde düzenlenmesi konusu uzun süredir gündemde. Konu ile ilgili pek çok taslak üzerinden tartışmalarda bulunuldu.