BIST 10.087
DOLAR 34,14
EURO 38,01
ALTIN 2.887,61
YAZARLAR

Kitap dostu Milli Eğitim Müdürü: Dr. Muammer Yıldız

İstanbul il Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, fazla konuşmadan işini yapmaya devam ediyor. İyi ki de ediyor. Uzun süredir İstanbul’un 39 ilçesinde “Yazarlar Okulda” projesi devam ediyor ve meyvelerini de almaya çok şükür başladı.

Ekrem Aytar
Ekrem Aytar[email protected]

Okumak insan için gerçekten büyük bir erdemdir. Fakat ne hikmetse yetkili kişiler hemen hemen her ortamda toplum olarak okumayan veya daha yumuşak bir ifade ile az okuyan bir toplum olduğumuzu sık sık ve de üzerine basa basa vurguluyorlar. Gelişen bilgisayar teknolojisi ve iletişimdeki (İnternet, sosyal medya…) yeniliklerin de kitap okuma eylemimizi olumsuz etkilediği bahaneler arasına hatta en başa ekleniyor. Soruna parmak basanların çözüm için somut adımlar attığını görmek ise maalesef pek mümkün olmuyor.

Tüm bunlara rağman İstanbul il Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, fazla konuşmadan işini yapmaya devam ediyor. İyi ki de ediyor. Uzun süredir İstanbul’un 39 ilçesinde “Yazarlar Okulda” projesi devam ediyor ve meyvelerini de almaya çok şükür başladı. “Yazarlar Okulda” projesi Dr. Muammer Yıldız tarafından uygulamaya geçirilen bir okuma sevdası projesi olarak nitelendirilebilir. İstanbul milli eğitim müdürü; yayıncılarla, yazarlarla, öğretmenlerle, idarecilerle, öğrencilerle karşılıklı görüş alış verişi yaparak her kesimin olumlu tepkileri karşısında bu projeye start verdi.

2011 yılından beri İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, komisyonlarca belirlenen yazarları İstanbul’un 39 ilçesi ile eşleştiriyor ve yazarlar belirlenen tarihlerde okullara gidiyor. Öğrenciler daha  önceden belirlenen yazarın kitaplarını okuyor ve yazar okuluna geldiğinde kitabını okuduğu yazarla tanışma, karşılıklı konuşma, soru sorma ve kitabını imzalama imkânına kavuşuyor. Böylece yazarlarla tanışma imkânı bulan öğrenci kitap okuma alışkanlığını da farkında olmadan edinmiş oluyor.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız’ın bu projesi gerçekten takdire şayan bir projedir. Öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı edinmeleri de Muammer Yıldız için en büyük hediye olsa gerektir diye düşünüyorum. “Yazarlar okulda” projesi İstanbul’da uygulandığı 39 ilçede eğitim yöneticisinden tutun da öğretmenine, öğrencisine kadar her kesim tarafından takdirle karşılanan bir projedir. Öncelikle uygulandığı ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından benimsenen proje, çeşitli yazarlarla ilçe milli eğitim müdürlükleri çapında ilçe düzeyinde de farklı farklı şekillerde uygulanmaya devam etmektedir.

Proje ilçe milli eğitim müdürlüklerinin ardından tüm Türkiye’deki milli eğitim müdürlüklerine de rol model olmuş durumdadır. Değişik il milli eğitim müdürlükleri İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Arge biriminden proje ile ilgili bilgi almakta ve bu projeyi kendi müdürlüklerinde de uygulamak istemektedirler. Böyle güzel örneklerin tüm Türkiye’ye model olması ve uygulanması ülke çapında bir okuma projesine dönüşecektir.

Buradan tüm il milli eğitim müdürlüklerine İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız’ın başlattığı “Yazarlar Okullarda” projesini incelemelerini ve bulundukları ilde uygulamalarını tavsiye ediyorum. Yardım ve destek isteklerine ise İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hayır demeyeceğini düşünüyorum. Tüm ülke bu güzel okuma kampanyasına dahil olduğunda artık yetkililerin konuşmalarında ‘Az okuyan bir toplum’ değil çok okuyan, okumanın bilincine varan bir toplum olduğumuza dikkat çekeceklerini söylemek yanlış olmasa gerek.

Son yıllarda yayınevi, yazar, kitap satışı gibi konularda yükselen bir ivme kazandığımızı sevinerek gözlemliyorum. Bu ve benzeri projelerin yurt çapında uygulanmaya başlaması toplumun kalitesini artıracaktır. Teşekkürler Muammer yıldız. Çünkü bulunduğu her ortamda okumanın önemini güzel bir şekilde dile getirdiği için. Son örneğini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için kaleme aldığı yazısında  “Çocuk, bayram ve kitap” başlığı ile dikkatleri yine kitabın üzerine çekmesini bilmiştir.

Teşekkürler bu projeye destek veren herkese. Ve en büyük teşekkür okuyan her bir bireye. Teşekkürler “Okuyan Türkiye.” (25.04.2013)

Yorumlar