BIST 9.888
DOLAR 34,14
EURO 37,96
ALTIN 2.882,60
ÖĞRETMEN

Kobane korkusu Sultanbeyli'de okulları boş bıraktı

İstanbul Sultanbeyli'de Kobané'ye destek eylemlerine saldırılar sonrasında halk şimdi de çocuklarıyla sınanıyor. "Okulu basacaklar, molotof atacaklar" söylentileriyle korkutulan veliler öğrencilerini okula yollamıyor.

MEMURLAR- İstanbul Sultanbeyli'de halk, Kobané'ye destek eylemlerine düzenlenen gerici saldırılar üzerinden korkutulmaya çalışılıyor. Kobané'ye destek eylemlerine polis ve IŞİD yanlılarının saldırması yurttaşlara, "karşıt görüşler arasında çatışma var" şeklinde anlatılıyor. Sultanbeyli Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu velileri bugün korkudan çocuklarını okula yollamadı.

Kobané'ye destek eylemleriyle başlayan çatışmalar Sultanbeyli'de devam ediyor. Bölgede yaşayan yurttaşlar da çocukları üzerinden korkutulmaya çalışılıyor. Sultanbeyli Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu'nun sabahçı grubundan 500 öğrenci okula gelmedi. Öğlen çocuklarını yollayan velilerse "Eylemciler okulu basıp, taş ve molotof atacaklar" söylentilerinin yarattığı korkuyla çocuklarını apar topar evlerine götürdü. Öğrencilerin korktuğu ve ağladığı öğretmenler tarafından verilen bilgiler arasında.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR