BIST 9.888
DOLAR 34,16
EURO 38,05
ALTIN 2.886,41
GÜNCEL

Kovid-19 hastalarını ölüme terk edecekler!

ABD'de bir hastanenin Covid-19 hastalarının akıbetiyle ilgili verdiği karar tartışma yarattı. Hastanede yaşanan imkansızlıklar nedeniyle hastalar kurtulma şansı az olanların evlerine gönderileceği söylendi.

ABD’de son 24 saatte 48 bin 536 kişide daha koronavirüs tespit edilmesi ile toplam vaka sayısı 4 milyon 149 bin 411’e ulaştı. Alınan kararla Texas eyaletinde imkansızlık nedeniyle, kimin tedavi edilmeden eve gönderileceğine karar verecek bir grup kuruldu. sağlık sorumlusu Dr. Jose Vasquez'e göre kurtulma şansı az olanlar eve gönderilecek. İşte detaylar...

ABD’de 1 milyon vaka sayısına ise sadece 98 günde ulaşılırken 16 günde ise 3 milyondan 4 milyon vakaya ulaşıldı. Ülkede her saat ortalama 2 bin 600 yeni vaka tespit ediliyor. Salgından en fazla etkilenen dördüncü eyalet olan Texas'ta toplam vaka sayısı 370 bin 872'e toplam can kaybı 4 bin 632'ye yükseldi.

Ülkede bu gelişmeler yaşanırken Texas eyaletinde, Meksika sınırındaki Starr County kasabasının tek hastanesinin, imkansızlıklar nedeniyle hangi koronavirüs hastasının tedavi görüp "hangisinin ölümlerini beklemek üzere evlerine gönderilmesine karar verecek" bir etik kurulu oluşturacağı açıklandı.

64 bin 700 nüfuslu kasabanın sağlık sorumlusu Dr. Jose Vasquez, bu kurulun sınırlı kaynakların en etkin şekilde nasıl kullanılabileceğini belirleyeceğini söyledi. Vasquez "Gerçek şu ki, bilim ve istatistikler başka hastalıkları olan koronavirüs hastalarının aleyhine işliyor. Kimin daha fazla şansı olduğunu belirlemek için bir değerlendirme programı başlatmak zorundayız." dedi.