BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46
KPSS

KPSS adayı çalıştığı kurumu tercih edebilir mi?

KPSS puanları kaç yıl geçerlidir, KPSS adayı kendi çalıştığı kurumu tercih edebilir mi, yerleşenler nasıl geçiş yapacak? İşte KPSS ile ilgili merak edilen sorular

MEMURLAR- Kurumlarda çalışırken KPSS'ye yine hazırlanan ya da yerleştiği puanıyla kendi kurumunun sözleşmeli veya kadrolu alımlarına başvurmayı düşünenlerin sorularını cevaplıyoruz.

KPSS PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ?

KPSS puanları 2 yıl geçerlidir. Adaylar merkezi alım ile yerleştilerse aynı puanla (yeni bir sınava girerek yeni puan alana kadar) başka bir merkezi alımda tercih yapamazlar. Ancak aynı puan ile kurumsal alımlarda defalarca tercih yapabilirler. Bu açıdan söz konusu adaylarımızın tercih yapabilmelerinde aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir

Aynı KPSS puanıyla kendi kurumuna tercih

Merkezi alımla yerleşenler; merkezi yerleştirme ile göreve başlayanlar aynı KPSS puanı ile bir daha merkezi alımlarda tercih yapamayacakları için kendi kurumlarına da bu kapsamda tercih yapamazlar. Ancak kurum merkezi değil de kurumsal nitelikli bir alım yaparsa buna tercih yapabilir. Bu kurumsal alımın sözleşmeli veya kadrolu olması fark etmez, tercih yapılabilir.

Kurumsal alımla yerleşenler; kurumun kendi alımıyla yerleşen adaylar aynı KPSS puanıyla kendi kurumlarının diğer alımlarında tercih yapabilirler. Bu alımlar merkezi veya kurumsal alım olsa da fark etmez. Çünkü ilk yerleşilen alım türü merkezi alım değildir.

Yeni bir KPSS puanıyla kendi kurumuna tercih

Tercihler sonucunda bir kurumda göreve başlayan adaylar, yeni bir KPSS puanı alırlarsa kendi kurumlarının yaptığı her türlü alıma başvurabilirler. Yeni alımın kurumsal veya merkezi alım olması fark etmez. Çünkü yeni bir KPSS puanı, tercihe ilişkin tüm hakları yenilemiş olur.

Yerleşenler nasıl geçiş yapacak?

Kurumlarda memur kadrolarında çalışanlar yine kendi kurumuna memur statüsünde yerleşirse çalıştığı kurumun muvafakati (kurum izni) ile yeni kadroya atanabilirler. Diğer statülere yerleşirlerse istifa ederek görev değiştirirler.

Memuriyet dışındaki statülerde(sözleşmeli) olarak çalışanlar ise hangi statüye yerleşirlerse yerleşsinler istifa ederek yeni görevlerine başlarlar.

Kaynak:

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR