BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46
KPSS

KPSS sonuçları 2015 ne zaman açıklanacak?

KPSS sonuçları 2015 ÖSYM neden açıklamadı? KPSS sonuçları 2015 ne zaman açıklanacak? KPSS sonuçları son dakika açıklanmadı mı? KPSS sonuçları 2015 TC no ile sorgula ÖSYM.

KPSS sonuçları ve ÖABT sonuçları 2015için memur adaylarının heyecanlı bekleyişi sürüyor. 2015 KPSS ve ÖABT sınavlarının üzerinden uzun süre geçmiş olmasına karşın sonuçlar açıklanmadı.  

Peki ÖSYM KPSS sonuçlarını neden açıklamıyor? KPSS sonuçları ve ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusuna neden yanıt verilmiyor?

KPSS SONUÇLARI İPTAL EDİLEN SORU MU VAR?

2015 KPSS sonuçlarının açıklanmasının geçikmesi akıllara KPSS'de iptal edilen soru mu var sorusunu getirdi. Daha önce KPSS sonuçlarını kısa sürede açıklayan ÖSYM, bu kez gecikti. Daha önce LYS, YGS başta olmak üzere sonuçları geç açıklanan sınavlarda gecikmenin nedeninin 'hatalı sorulara yönelik yapılan iptal başvuruları'olduğu açıklanmıştı.  

2015 KPSS ve ÖABT sonuçlarının gecikmesi de adayların aklına 'iptal edilen soruları'getirdi. Ancak ÖSYM'den KPSS 2015'de iptal edilen soru var mı konusunda açıklama yapmadı. 

KPSS SONUÇLARI 10 SORU HATALI MI?

KPSS Coğrafya Öğretmenliği Alan Bilgisi Sınavı'na giren bir kişi, kimi soruların hatalı olduğu iddiasıyla sınavın yürütmesinin durdurulması ve iptali için İdare Mahkemesinde dava açtı. Sınava giren Mehmet Atabay'ın avukatı Ersan Barkın'ın açtığı davanın dilekçesinde, sınavdaki 10 sorunun hatalı olduğu ileri sürüldü.

Sınavdan sonra Atabay'ın da arasında bulunduğu bir grup öğretmen adayının, soruları ve yanıtları incelemek için komisyon kurduğu, komisyona bazı akademisyenlerin de destek verdiği anlatılan dilekçede, "soruların içeriğinde bilimsel hatalar bulunduğu, cevap şıklarında doğru seçeneğin yer almadığı veya yanlış seçeneğin doğru şık olarak gösterildiği" savunuldu.

Ayrıca "yoruma açık" soruların da yer aldığı kaydedilen dilekçede, bunun, sınavda birçok adayın gereksiz vakit kaybetmesine, çelişkiye ve şüpheye düşmesine neden olduğu ifade edildi.

Sınavın 50 soru içerdiği, "hatalı soru" sayısının toplam soruların yüzde 20'sine isabet ettiği aktarılan dilekçede, "Bu kadar fazla sayıda sorunun iptaliyle birlikte bütünsellikten kopan ve ölçme özelliği tümüyle ortadan kalkacak bir sınavın tekrar yapılması adaletli bir yaklaşım olacaktır" denildi.

Dilekçede, sınavın tamamının iptali ve esasa ilişkin hüküm verilene kadar yürütmesinin durdurulması istendi.

Avukat Ersan Barkın, yaptığı açıklamada, "hatalı soruların, sınavın bütünü açısından çok ciddi sorun teşkil etmesi nedeniyle sınavın bütününün iptali" için Ankara 11. İdare Mahkemesinde dava açtıklarını belirtti.

Barkın, mahkemenin, durumun aciliyetini gözeterek sınavın yürütmesini durdurmasını ve iptalini istediklerini ifade etti.

KPSS VE ÖABT SONUÇLARI sonuc.osym.gov.tr 'DE

2015 KPSS sonuçları ve ÖABT sonuçları ÖSYM 'nin sonuç açıklama sayfası sonuc.osym.gov.tr'den açıklanacak. Adaylar TC Kimlik Numaraları ve ÖSYM Aday Şifreleri'yle sisteme giriş yapıp KPSS sonuçlarını görebilecekler.

ÖSYM KPSS ve ÖABT sonuçlarını yalnızca internet ortamından erişime açacak. Adaylara ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecek.

ÖSYM ŞİFRESİNİ KAYBEDENLER...

KPSS sonuçları için gerekli olan ÖSYM aday şifresini unutan öğrenciler yeni şifrelerini 3 yolla edinebilirler.

Şifrelerini unutan memur adayları ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden yeni şifre alabilirler. Ayrıca ÖSYM Sınav Merkezleri'nden veya ÖSYM Koordinatörlükleri'nden yeni şifre edinilebilir.  

KPSS ve ÖABT sonuçlarını görebilmeniz için ÖSYM’den aldığınız aday şifrenize ihtiyacınız var. Ancak bu şifreyi unuttuysanız ya da kaybettiyseniz paniklemeyin.

Bunun için ÖSYM’nin sitesine girerek ais.osym.gov.tr’den adresinden şifrenizi ücretsiz olarak yeniden alabilirsiniz. Siteye girdikten sonra “Şifremi Unuttum” alanına girerek yöneltilen soruları doğru yanıtlamanız gerekiyor.

Eğer internet ortamından şifre almayı başaramazsanız ÖSYM sınav koordinatörlüklerine veya LYS’de başvuru merkezi olarak görev yapan yetkilendirimliş başvuru merkezlerine geçirli nüfus cüzdanı veya pasaportunuzla şahsen başvurabilirsiniz. Bu merkezleri ÖSYM’nin internet sitesinden edinebilirsiniz. Unutmayın sizden başkası sizin adınıza şifre alamaz. 

Yorumlar 3 Yorum
ÇOK OKUNANLAR