BIST 10.030
DOLAR 34,13
EURO 38,24
ALTIN 2.918,46
GÜNCEL

Kredi kartı kullananlar dikkat!

Kredi kartı kullanırken kullanıcılar nelere dikkat etmeli? İşte cevabı...

Kredi kartı kullananlar dikkat!

Kredi kartlarını kullanırken yapılan en büyük hata fütursuzca limit doldurmaktır.Siz kredi kartının limitini doldurmak için uğraşırsanız ya da nasılsa kartım var alayım mantığıyla işlem yaparsanız, kredi kartı borç batağına girmeye adım atmışsınız demektir. Ülkemizde hüküm süren bu mantık değişmediği sürece maalesef kredi kartı ile boğuşanların sayısı düşmeyecektir.

Kredi kartı kullananlar dikkat!

Kredi kartı borçlarının tamamı ödenemediğinde, bankaların tanıdığı bir kolaylıkla asgari tutar ödemesi yapılmaktadır. Bu iyi bir şey gibi görünse de eğer asgari ödemenizi yaptıktan sonra kartın kullanımına devam ederek tekrar limitini dolduruyorsanız sıkıntılıdır.

Kredi kartı kullananlar dikkat!

Kredi kartı kullanıcılarının dikkat etmesi gereken diğer bir durum da hesap kesim tarihi ve son ödeme tarihidir. Her kredi kartının belli bir dönemi vardır. Bu dönem içerisinde yaptığınız ödemeler o dönemin sonuna geldiğinde hesaplanır ve sizin borcunuz ortaya çıkar.

Kredi kartı kullananlar dikkat!

Bu dönemleri siz kendinize göre belirleyebilirsiniz. Harcamalarınızda ise bu dönemlere dikkat etmelisiniz. Mesela hesap kesim tarihine yakın yapacağınız alışverişlerinizin acelesi yoksa, eğer bunu hesabınız kesildikten sonra gerçekleştirirseniz ödemeniz bir sonraki döneme aktarılır.