BIST 10.013
DOLAR 34,12
EURO 38,23
ALTIN 2.919,27
ÖĞRETMEN

LYS'de en önemli konular

LYS istatistiklerini doğru değerlendirip çalışma planını yapan adaylar, sınavda istediği başarıyı yakalayabilir.

LYS'de en önemli konular

Çoğu adayın kâbusu matematiği, 'kabus' olmaktan çıkarabilirsiniz. LYS1'de toplam 50 matematik sorusunun soruluyor. Sınavın bankosu 'Fonksiyonlar' konusu. Sadece fonksiyonlara çalışan bir öğrenci en az 4 ile 7 arasında soruyu cevaplayabilecek. Fonksiyonlardan 2010 LYS'de 6, 2011 LYS'de ise 5 soru geldi.

LYS'de en önemli konular

Fonksiyonlar konusu matematikten en fazla çıkan soru rekorunu 'İntegral' konusuyla birlikte kırdı. 21 konu başlığından oluşan LYS1 Matematikte toplam 50 soru soruluyor. Sadece 4 konudan ise (Fonksiyonar, İntegral, Trigonometri ve Türev) 2010'da 23 soru, 2011'de 19 soru çıktı. Rehberlik uzmanlarına göre bu yıl yapılacak LYS'de de en fazla soru, yine aynı konu başlıklarından çıkacak.

LYS'de en önemli konular

İstatistiklere göre biyolojide 'Katılım', 'Endokrin Sistem', LYS4 tarih testinde ise 'Türk ve İslam Devletleri' ile 'Osmanlı Devleti'nde Uygarlık' konuları en fazla sorunun çıktığı konular arasında bulunuyor. Felsefe Grubu Psikoloji'de 'Öğrenme' ve 'Ruh Sağlığı' konularından her yıl en az 2'şer soru geliyor.

LYS'de en önemli konular

Coğrafya1'de hemen hemen tüm konulardan en az birer soru çıkması dikkat çekerken 'Türkiye'nin Ekonomik Coğrafyası' ile 'İnsan ve Doğa Etkileşimi' başlıklarından 4'e kadar soru çıkabiliyor. LYS2 Fizik testinde 'Elektrik Akımı', 'Elektrostatik', 'Optik', Dairesel Hareketler' konularından 2'şer, 'Dalgalar' konu başlığında 4'er soru çıktığı görülüyor.