BIST 9.368
DOLAR 34,53
EURO 36,15
ALTIN 2.963,06
KPSS

MEBBİS giriş- Öğretmen AÖF sınavı görev yeri sorgulama

MEBBİS sistemine nasıl giriş yapılır? AÖF sınavı öğretmen giriş yerleri sorgulama işlemi memurhaber.com'da.

2016 MEBBİS giriş işlemi, öğretmen AÖF sınavı görev yeri sorgulama işlemi nasıl yapılır? Öğretmenlerin sınav görevi yerleri nasıl öğrenilir? AÖF sınavı ayrıntıları haberimizde.

MEBBİS giriş uygulaması geniş alanda kullanım olanağına sahip. Mebbis sınav görevlendirme modülü giriş ekranı, sınavda görev almak isteyen öğretmenlerin başvuru yaptıkları, başvuru sonucu ve sınav görev yerlerini öğrendikleri online hizmet veren sistemdir.

Mebbis aynı zamanda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan; öğretmelerin, öğrencilerin ve aynı zamanda okul ile ilgili her türlü işlemin internet üzerinden yapılmasını sağlayan e-okul uygulaması olarak hizmet vermektedir.

Kullanıcılarına büyük kolaylık sağlayana uygulama sınav görev başvuruları ve görev yeri onay sonuçları öğrenme gibi amaçlar içinde kullanılmaktadır. MEB, eğitimdeki kaliteyi artırmak ve daha iyi bir şekilde eğitim hizmetleri sunmak adına MEBBİS üzerinden çeşitli uygulama ve modüller geliştirmektedir.

Bu doğrultuda ortaya çıkan projelerden bir tanesi e-okul projesidir. Öğrencilerin okuldaki durumları, sınav notları ve devamsızlık durumları ile ilgili bilgileri online olarak sunan sistem veliler tarafından da oldukça fazla kullanılıyor.

E okul öğretmenler içinde kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Sistem üzerinden okul ve öğrenciler ile ilgili bilgiler edinilmenin yanı sıra aynı zamanda öğretmenlerin atanma ve rotasyon ile ilgili tercih ve sonuçları sorgulama işlemleri de yapılabilmektedir. MEBBİS giriş, E okul Öğretmen Giriş ve E okul girişi ve Mebbis öğretmen giriş ile ilgili detaylar haberimizde.

MEBBİS GİRİŞ NASIL YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim ve öğretimde kaliteyi amaçlayan projelerden birisi olan MEBBİS projesi öğretmenlerin de kurumsal işlmelerinde onlara büyük kolaylık sağlıyor. MEBBİS sistemine giriş yapmak isteyen öğretmenler https://mebbis.meb.gov.tr/ internet adresine giriş yaparak karşılaştıkları ekran üzerinde kullanıcı adı, şifre ve güvenlik kodunu girerek işlemlerini yapabilirler.

MEBBİS SINAV GÖREVLENDİRME MODÜLÜ

MEBBİS'in sınav görev modülü, MEB, sınav görevlendirmelerinde merkezi sisteme geçti.Sınav gözetmenleri puana göre görev yapacak. Sınavlarda görev almak isteyen öğretmenler, Bakanlığın MEBBİS sistemi üzerinden başvuruda bulunacak.

Öğretmenlerin maaşlarının yanı sıra ek gelir imkanı bulduğu sınav gözetmenliği görevlendirmeleri sil baştan değişiyor. Bugüne kadar merkezi sınavlar için ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından yapılan görevlendirmeleri artık MEB'in oluşturduğu sistem üzerinden gerçekleştirilecek.

Yeni sistem şöyle olacak;

Sınavlarda görev almak isteyen öğretmenler, Bakanlığın MEBBİS sistemi üzerinden başvuru yapacaklar. Daha sonra en düşük sınav görev puanından yüksek olana doğru görevlendirme yapılacak. Modül üzerinden yerleştirmesi yapılan öğretmenlere bilgilendirme mesajı gidecek ve iki gün içinde görevinin onaylanması istenecek. Sınav görev puanı ise maksimum sınav süresi ve alınan ücretlerle belirlenecek. Örneğin ehliyet sınavını maksimum süresi 60 dakika ve yaklaşık sınav ücreti 110 lira. Bu sınavda görev alan bir öğretmen 110/100x100=183 puan alacak.

AÖF SINAV GÖREVLİ SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

1. Aöf gözetmenlik sonucunu Bis sistemi üzerinden öğrenebilirsiniz. Bis sistemini okulda idareciler kullanıyor ve Aöf sınavında gözetmenlik çıkıp çıkmadığını, kaç oturum çıktığını öğrenebiliyorsunuz.

2. Aöf sınavı gözetmenlik görevi çıkan okullara görevleri kurye ile gönderiliyor. Eğer size aöf gözetmenlik görevi çıktıysa sınavdan 2-3 gün önce size tebliğ edilir.

3. Bulunduğunuz yerde ki açık öğretim fakültesi aöf bürosunu arayarak oradan aöf gözetmenlik görevi çıkıp çıkmadığını öğrenebilirsiniz.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Görevli İşlemleri Sistemine daha önceden bir başvuru yaptıysanız T.C. Kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz.

Not: İlk olarak T.C. Kimlik Numarası ile şifre istenecektir. Görevli daha önceden giriş yapmışsa şifresi sistemde tanımlıdır. Tanımlı şifre ile sisteme giriş yapabilir. İlk defa girecek ise ve Anadolu Üniversitesi Sınav Sistemi içerisinde tanımlı bir kişiyse “Yeni Üyelik” linkinden kaydını yaptırmalıdır. Sistemde tanımlı olmayıp görev almak isteyen kişiler kurumları ile irtibata geçmelidir. Kayıt yaptırmayan veya sisteme girip bilgilerini kaydetmeyen kişiler Anadolu Üniversitesinin yapmış olduğu sınavlarda görev alamayacaklardır.

MEBBİS 2015 SINAV GÖREVLERİ DUYURUSU

2015 Yılı Haziran ayından itibaren sınav görevlendirmeleri merkezî olarak MEBBİS-Sınav İşlemleri Modülünden yapılmaktadır. 2015 yılında 4 adet Ortak Sınav ve 4 adet Açık Öğretim Lisesi, Meslekî Açık Öğretim Lisesi veya Açık Ortaokul sınavı ile 24 adet sınav ücreti karşılığı sınav görevlendirmeleri yapılmıştır.

Sınav görevlendirmeleri sınav puanı esasına göre sınav yapılan ilçedeki görev isteyenler arasından en az sınav puanından başlayarak, sınav puanı eşitliği durumunda ise T.C. kimlik numarası küçük olan önceliklendirilerek yapılmaktadır. Ek ders karşılığı ücretlendirme yapılan sınavlarda görevlendirilen öğretmenlerin maddî kayıplarını azaltmak için 1. Oturumda görev alan öğretmenlere sınavın diğer oturumlarında da görev verilmektedir.

Ancak, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 04.01.2016 tarih ve 23078 sayılı yazısı gereği ek ders ücreti ödenecek sınavlarda 18/01/2012 tarihli ve 2012/2723 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sınav Ücretlerine İlişkin Usul ve Esaslara göre sınav ücreti ödenmesi bildirilmiştir.

Bu doğrultuda daha önceden ek ders ücreti karşılığında yapılan görevlendirmeler artık her oturumda ayrı ayrı değerlendirilerek sınav puanı en az olandan başlayarak yapılacaktır. “Açık Öğretim Lisesi 2015-2016 1. Dönem Sınavı (02/01/2016)” ve “Açık Öğretim Ortaokulu 2015-2016 1. Dönem Sınavı (03/01/2016)” sınavı görevlilerinin oturum başına almış oldukları sınav puanları ödenecek ücrete göre güncellenerek ekranlara yansıtılacaktır.

2016 SINAV GÖREVİ ÜCRETLERİ

2016 yılında yapılacak olan sınavda görevli olan öğretmenler için belirlenen fiyatlar aşağıdaki gibidir;

Bina sınav sorumlusu - 222 TL
Bina sınav sorumlusu yardımcısı - 148 TL
Bina yöneticisi - 148 TL
Bina yönetici yardımcısı - 133 TL
Salon başkanı - 133 TL
Gözetmen - 118 TL
Yedek gözetmen - 103 TL
Yardımcı engelli gözetmen - 163 TL

AÖL SINAV GÖREV ÜCRETİ

Mart ayı içerisinde gereçekleştirlen Sınav Görev Ücretleri ile ilgili henüz bir gelişme olmadığı alınan bilgilre arasında. 19-20 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen sınavlara yönelik öğretmenlere yapılması gereken ödemeler yapılmaya başlandığı yönünde haberler çıksa da konu ile ilgili şu ana kadar net bir bilgi yok. 

MEBBİS HİZMETLERİ

Devlet Kurumları Modülü:

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm kurumların açma, kapama, dönüştürme ve kurumlara ait tüm bilgi düzeltme, kuruma alttür ekleme işlemleri yapılmaktadır. Kurumların hareketlerini izlemek bu modül tarafından yapılmaktadır. Yani bir kurum açıldıktan sonra o kurumun hangi işlemlerden geçtiği ne zaman eğitime ara verildiği, ne zaman kapandığı, ne zaman adının, türünün, bağlı olduğu genel müdürlüğünün, yerleşim yerinin değiştiği gibi bilgilere bu modül tarafından kolaylıkla erişilebilmektedir.

Hukuk Takip Sistemi Modülü:

MEBBİS modülü altında bakanlığımıza açılmış hukuki davaların önemli bilgilerinin kaydedildiği ve takibinin yapıldığı program. Hukuksal olarak belirtilen kriterlerde istatistiksel bilgi ve rapor almayı sağlayan DYS senkronizasyonu olan bir programdır.

Denetim Planlama Modülü:

İl Maarif Müfettişleri Başkanlıklarınca yürütülecek olan denetleme sürecine ait planlama, süreç, raporlama ve istatistik aşamalarının gerek il gerekse Bakanlığımız Rehberlik ve Denetim Başkanlığınca sürdürülebildiği, anlık olarak izlenebildiği bir modüldür.

Kitap Seçim Modülü:

Ücretsiz ders kitaplarının kurumlar tarafında seçilmesi, il ve ilce tarafından kontrol edilip bakanlık tarafında ihalesı yapıldıktan sonra yayınevi ve yüklenici işlemleri ile dağıtım noktalarına gönderilmesi ve elektronik muayene kabullerinin sistem tarafından yapılması işlemlerini içeren modüldür.

Sosyal Tesisler Modülü:

MEB bünyesindeki sosyal tesislerin (eğitim ve dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, anaokulu, spor tesisi, yemekhane ve benzeri sosyal tesisler) mizan bilgilerinin aylık takibini sağlayarak KBS sistemine aktarılmasına yardımcı olmaktadır.

İlköğretim Kurum Standartları Modülü:

Temel Eğitim Kurumlarının Standartlarının tespit edilmesi ve iyileştirilmesi için kullanılan modüldür.

MEİS Modülü: Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın her yıl illerden istediği istatistikî bilgilerin internet üzerinden elde edilmesini sağlamak amacıyla geliştirilmiştir.

Öğretmenevleri Faaliyet Modülü;

Öğretmenevleri, Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulları, Öğretmen Lokalleri ile Sosyal Tesislerin gelir-gider tablosu veri girişi, kurum istatistik ve istatistik onay işlemlerinin yapıldığı sistemdir.

MEBBİS ŞİFREMİ UNUTTUM, NE YAPMALIYIM?

MEBBİS şifresini unutan kullanıcıların ‘https://mebbis.meb.gov.tr/sifrehatirlat.aspx’ web sitesine giderek istenen bilgileri girmesi gerekmektedir. MEBBİS şifre sıfırlama için istenen bilgiler ise şunlardır; Güvenlik Kodu, Kullanıcı Adı, Cep Telefonu, T.C. Kimlik No, Doğum Tarihi, Cilt No, Anne Kızlık Soyadı, Yakın T.C. No.

İstenen bilgilerin girilmesinin ardından kullanıcılar yeni bir şifre belirleyebilir ve sisteme giriş yapabilirler.

MEBBİS SİSTEMİ MODÜLLERİ

MEBBİS sistemi içinde bulunan ve öğrenci ve öğretmenlere hizmet veren modüller aşağıdaki gibidir;

-Devlet Kurumları Modülü

-e-Yatırım İşlemleri

-Meis Modülü

-Meis Sorgu Modülü

-e-Alacak Modülü

-e-Burs Modülü

-Evrak Modülü

-Tefbis

-Kitap Seçim Modülü

-Döner Sermaye Modülü

-EgiTek Sınav Modülü

-Sosyal Tesis Modülü

-e-Mezun

-İlköğretim Kurum Standartları Modülü

-Özel MTSK Modülü

-Özel Öğretim Kurumları Modülü

-Özürlü Birey Modülü

-RAM Modulu

-TKB Modülü

-Performans Yönetim Sistemi

-MEB İnternete Erişim Modülü

-Öğretmen Evi Faaliyet Modülü

-Faaliyet Modülü

-Yönetici Modülü

-Okul Gelişim Programı Modülü

-Mal,Hizmet ve Yapım Harcamaları

-e-Okul

-e-Akademi

-Halk Eğitim

-Açık Öğretim Kurumları

-e-Yurt

-e-Taşınır

MEBBİS E-OKUL MODÜLÜNE GİRİŞ

MEBBİS sistemi üzerinden öğrenci ve veliler e-Okul modülüne giriş yapabilirler. e-Okul modülü girişi için ‘https://e-okul.meb.gov.tr/logineokul.aspx’ web sitesine gidilmesi ve ‘Öğrenci T.C. Kimlik No’, ‘Öğrenci Okul No’ ile ‘Güvenlik Rakamları’nın girilmesi gerekmektedir.

e-Okul modülü sayesinden veliler ve öğrenciler bir çok bilgiye anında erişebilirler. e-Okul modülü ile sunulan hizmetlerden bazıları ise şu şekildedir;

-Devamsızlık durumları

-Yazılı notları

-Karne notları

-Sınav tarihleri

-Aldığı belgeler

-Yıl sonu notları

-Haftalık ders programı

-Nakil durumu

-Sınıf bilgileri

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR