Memurlara disiplin affı torba yasa Faruk Çelik son dakika açıklaması 22/07/2014
Memurlara disiplin affı torba yasa Faruk Çelik son dakika açıklaması 22/07/2014. Memurlara torba yasa disiplin affı var mı? Memura disiplin affı son dakika. Memurlara disiplin affı son durum. 22/07/2014 memurlara disiplin affı torba yasa.
Çalışma Bakanı Faruk Çelik bir derece ve disiplin affının bu tasarıda olmadığını söyledi.
Faruk Çelik 22 temmuz 2014 son dakika memurlara disiplin affı. Disiplin affı en son gelişmeler.
Torba tasarının Meclis Genel Kurulunda dün yapılan görüşmelerinde, Kütahya Milletvekili Alim Işık, disiplin affını Bakan Çelik'e sorudu. Işık "Memurlara disiplin affı getirilmesi düşünülmekte midir? Bu tasarıya ilave etmeyi düşünüyor musunuz? " dedi.
Bakan Çelik bu soruya Evet veya Hayır yönünde bir cevap vermedi. Sadece şuan itibariyle tasarıda olmadığını belirtmekle yetindi.
İşte Bakan Çelik'in cevabı:
"a disiplin affı şu an itibarıyla tasarımızda yok, Plan ve Bütçede ayrıntılı görüşüldü. Danışma Kurulunda bu konular sık sık gündeme geldi 1 derece verilmesi, disiplin affı konuları ama malum, kurumlar arasında bir uzlaşmayla bunlar gerçekleşiyor. Toplu sözleşme süreçlerinde önemli kazanımlar elde ediliyor, önemli konular tartışılıyor. Buraya nasıl yansıyacağını yasa bittiği zaman göreceğiz."