BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46
MEMUR

Memurların aylıksız izinlerinde neler değişti?

6663 sayılı Gelir Vergisi Kanunu ile memurların aylıksız izin haklarında değişiklikler oldu. Peki yeni kanunla memurlar hangi durumlarda aylıksız izin kullanabilecekler? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayından sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren, yeni kanunla memurların aylıksız izin haklarında da değişiklikler oldu. 

Memurunyeri.net'te yer alan habere göre, 6663 sayılı Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda da değişiklikler yaptı. Bu değişiklikler arasında; aylıksız izin kullanılabilecek hallere ve sürelere ilişkin hususlar ile aylıksız izin sürelerinin memuriyette değerlendirilmesine ilişkin hususlar da yer aldı.

AYLIKSIZ İZİN HAKLARI KONUSUNDA NASIL DEĞİŞİKLİK YAPILDI?

Memurların aylıksız izin hakları konusundaki değişiklik, doğum ve evlat edinme nedeniyle kullanılabilecek aylıksız izinler konusunda oldu. 

DOĞUM YAPANA 24 AYA KADAR AYLIKSIZ İZİN

Doğum yapan memur, doğum sonrasına ilişkin 8 hafta süreli analık izni ile doğum öncesinden aktarılan analık izni sürelerini kullandıktan sonra, isterse 24 aya kadar aylıksız izin kullanabilir. Eşi doğum yapan memur, doğum tarihinden itibaren isterse 24 aya kadar aylıksız izin kullanabilir.

 EVLAT EDİNME İZNİ DE VAR!

3 yaşını doldurmamış bir çocuğu eşiyle birlikte veya tek başına evlat edinen memur ile eşi (memur olmayan) tek başına evlat edinen memur, çocuğun teslim tarihten itibaren kullanabileceği 8 haftalık mazeret izni süresi sonunda, isterse 24 aya kadar aylıksız izin kullanabilir.

AYLIKSIZ İZİN SÜRESİ MEMURİYETE DEĞERLENDİRİLECEK

Devlet memurlarının kullandıkları aylıksız izin süreleri (askerlik nedeniyle kullanılan aylıksız izin süreleri hariç) memuriyette değerlendirilmiyordu. Ancak, 6663 sayılı Kanunla yapılan değişiklikle, doğum nedeniyle 24 ay süreyle kullanılabilen aylıksız izin süreleri memuriyette değerlendirilebilecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR