BIST 9.891
DOLAR 34,14
EURO 38,12
ALTIN 2.916,73
İŞÇİ

Memurların derecesi maaşını nasıl etkiler?

Memurun derecesi her zaman maaşını etkiler mi? Derece yükselmesi memurların maaşını ve diğer ödeme kalemlerini etkiler mi? Yeni Şafak gazetesi yazarı Ahmet Ünlü tüm detayları kaleme aldı.

Memurların derecesi maaşını nasıl etkiler?

Memur unvanlı kadrolar için torba kadro uygulaması yapılamayacağını belirtmek isteriz. Çünkü, mevcut uygulamada memurlar için 5'inci dereceden yukarı dereceler için kadro ihdas edilememiştir.MİLYONLARCA EMEKLİYE 500 LİRA PROMOSYON VERİLECEK!MEMUR VE EMEKLİLERİNİN MAAŞI GÖSTERGE ZAMMIYLA ARTACAK!

Memurların derecesi maaşını nasıl etkiler?

Derece yükselmesinde torba kadro uygulamasıDaha önceki yazılarımızda torba kadro uygulamasını detaylarıyla incelediğimiz için bu hususa kısaca yer vereceğiz. Torba kadronun dayanağı 657 sayılı Kanun'un 68/B maddesi olup, buna göre Eğitim ve Öğretim Hizmetleri ile Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı hariç, sınıfların 1, 2, 3 ve 4'üncü derecelerindeki kadrolarına, derece yükselmesindeki süre kaydı aranmaksızın, atanmasındaki usule göre daha aşağıdaki derecelerden atama yapılabilmektedir.MİLYONLARCA EMEKLİYE 500 LİRA PROMOSYON VERİLECEK!MEMUR VE EMEKLİLERİNİN MAAŞI GÖSTERGE ZAMMIYLA ARTACAK!

Memurların derecesi maaşını nasıl etkiler?

Yine makam tazminatlı görevler için 1'inci derecenin oldukça önemi olduğu için 2 nci dereceden 1'inci dereceye yükselinmesi maaşta önemli artışlar sağlar (666 sayılı KHK ile birlikte maaş kalemleri farklılaştığı için maaş açısından makam tazminatının önemi kalmamıştır).MİLYONLARCA EMEKLİYE 500 LİRA PROMOSYON VERİLECEK!MEMUR VE EMEKLİLERİNİN MAAŞI GÖSTERGE ZAMMIYLA ARTACAK!

Memurların derecesi maaşını nasıl etkiler?

Bu bağlamda memurun bulunduğu derece (kadro ve kazanılmış hak aylık derecesi); istisnalar hariç ek göstergeyi yükseltir, ek ödemeyi arttırır, ödenecek harcırah tutarını etkiler, özel hizmet tazminatını arttırır, en önemlisi de emekli maaşı ile emekli ikramiyesini etkiler son olarak da 666 sayılı KHK gereğince bazı memurlar için uygulanan ücret göstergesi ve tazminat göstergesini etkiler.MİLYONLARCA EMEKLİYE 500 LİRA PROMOSYON VERİLECEK!MEMUR VE EMEKLİLERİNİN MAAŞI GÖSTERGE ZAMMIYLA ARTACAK!