Memurların refakat izin haklarına ilişkin tüm bilinmeyenler
Refakat izni bakımından 2011 yılıdan önce bir kavram kargaşası ve uygulama boşluğu vardı. 6111 sayılı Kanunla 657 sayılı Kanunun 105 inci maddesinde yapılan değişiklikle refakat izninin şartları net olarak ortaya kondu.
- Refakat izni bakımından 2011 yılıdan önce bir kavram kargaşası ve uygulama boşluğu vardı. 6111 sayılı Kanunla 657 sayılı Kanunun 105 inci maddesinde yapılan değişiklikle refakat izninin şartları net olarak ortaya kondu.
Kullanırken aylık ve korunduğundan dolayı refakat izni memurlar için önemli bir hak.
refakat izni verilebilmesi için memurun;
- Bakmakla yükümlü olduğu ana, baba, eş ve öz çocuklarından birinin,
- Bakmakla yükümlü olmamakla birlikte refakat edilmediği takdirde hayatı tehlikeye girecek ana, baba, eş ve öz çocuklarıyla kardeşlerinden birinin,
ağır bir kaza geçirdiğinin veya tedavisi uzun süren bir hastalığı bulunduğunun sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi zorunlu bulunuyor.
Bu amaçla düzenlenecek ve refakat sebebiyle izin verilmesine esas teşkil edecek sağlık kurulu
raporunda; refakati gerektiren tıbbî sebepler, refakat edilmediği takdirde hayatî tehlike bulunup bulunmadığı, sürekli ve yakın bakım gerekip gerekmediği, üç ayı geçmeyecek şekilde refakat süresi ve varsa refakatçinin sahip olması gereken özel niteliklerin yer alması gerekiyor. Refakatçinin adının yazılmasına ise gerek bulunmuyor.
Şevket Tezel'in yazısının tamamını okumak için