BIST 9.660
DOLAR 34,56
EURO 36,32
ALTIN 2.921,00
İŞÇİ

Memuru isyan ettiren yönetmelik!

ÖZEL- Memur Sen kamuda başörtüsü konusunda kararlı. Başkan Gündoğan, bu kararlığı hayata geçirmek için imza kampanyası başlattı.

Hedeflerinin 10 milyon imza toplamak olduğunu ifade eden Memur Sen Başkanı Ahmet Gündoğan İstanbul'da İnternet Medyası temsilcileriyle bir araya geldi. Başörtülü memur kampanyalarına destek isteyen Gündoğan, Yeni Anayasa konusunda BDP'ye destek olmayacaklarını da vurguladı...

'KAMUDA ÖZGÜRLÜK İÇİN 10 MİLYON İMZA' KAMPANYASI İÇİN TIKLAYIN...

Memurhaber.com editörü Turgay Karakurt'un da katıldığı yemekte Yeni Anayasa'nın memurlar için getirdiği değişiklikler de konuşuldu...

EN CİDDİ VE KAPSAMLI ÇALIŞMA

Yeni Anayasa hazırlama çalışmalarına büyük destek verdiklerini de dile getiren Gündoğdu, 13 ilde 49 bin 100 kişi ile yüzyüze görüşmek suretiyle bir anayasa anketi yaptıklarını, bu çalışmanın Meclis Başkanı Cemil Çiçek tarafından "Anayasa çalışmaları ile ilgili yapılan en ciddi ve kapsamlı çalışma" olarak tanımlandığını söyledi.

ÖZGÜRLÜK İÇİN 10 MİLYON İMZA

Gündoğdu bugün gelinen noktada artık yeni anayasadan kaçış yolunun olmadığının bunun yapılamamasının da bir bahanesinin kalmadığını söyledi. Meclis Anayasa Komisyonu çalışmalarından çok fazla ümitlerinin kalmadığını aktaran Gündoğdu, bu durumun 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyasını başlatmalarına neden olduğunu vurguladı.

Ülkemizde kadın-erkek eşitliğinin olduğunu ama hâlâ kadın-kadın eşitliği olmadığını söyleyen Gündoğdu, kadınlarının başları açıksa çalışabildiğini örtülüyse kamuda çalışma imkanı verilmediğini belirtti.



Gündoğdu, "Devletin millete karşı sorumlulukları nedir? Kadına seçme seçilme hakkı veriyorsunuz ama ne giyineceğinin hakkını veremiyorsunuz. İlköğretimde çocukların kıyafet serbestisi getiriliyor ama memura yok bu kadar eşitsizlik olur mu?" şeklinde konuştu.

BDP'YE ASLA DESTEK VERMEYİZ

Önümüzdeki yapılacak seçimlerde de Meclis'e başörtülü bir milletvekili giremeyecekse, darbecileri yargılamanın bir anlamı olmadığını da dile getiren Gündoğdu, başörtüsü yasağının kalkmasını destekleyen iktidar ve muhalefetteki kadın milletvekillerine de bir çağrı yaptı. Gündoğdu, "Meclis'e başörtüsü ile girin ve bir daha çıkmayın" dedi.

Yemeğe katılan basın mensuplarının "Eğer bu dediğinizi BDP'li bir vekil yaparsa BDP'ye destek verir misiniz?" sorusuna Gündoğdu, "Milletten oy alarak Meclis'e gelen ve orada sorunlara çözüm üretmesi beklenen siyasi figürlerin başı her sıkıştığında ben bilmem İmralı'ya sorun diyerek ortadan çekilmesi bizim değerlerimizi incitir. Bu sebeple BDP'ye asla destek veremeyiz" açıklaması yaptı.

İMRALI GÖRÜŞMELERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Türkiye'nin gündemine oturan İmralı görüşmeleriyle ilgili bugüne kadar açıklama yapmayan Gündoğdu, ilk kez internet medyasına konu ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Eğer bugünden sonra tek bir Mehmetçiğin burnu bile kanamayacaksa görüşülmesinde bir mahzur görmediklerini söyleyen Gündoğdu, daha önce bu konu ile ilgili açıklama yapmamalarının özel bir nedeni olmadığını da sözlerine ekledi. Gündoğdu, Açıklama yapmayı gerektirecek bir durum olursa da açıklama yapabileceklerini belirtti.

Gündoğdu, devleti yönetenlerin gerekli görüşmeyi yaptıklarını buna da söyledikleri şartlarda sonuna kadar destek verdiklerini dile getirdi.

 657 SAYILI KILIK KIYAFET YÖNETMELİĞİ İSYAN ETTİRDİ

Yemekte basın mensuplarına 1982 Anayasa'sından sonra yürürlüğe giren ve hâlâ yürürlükte olan 657 sayılı kılık kıyafet yönetmeliğini de okuyan Gündoğdu, "Çağın şartlarında böyle ilkel bir dayatma olabilir mi" dedi.

İşte Ahmet Gündoğdu'yu isyan ettiren kılık kıyafet yönetmeliği:

İŞTE KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA ÇALIŞAN PERSONELİN KILIK VE KIYAFETİNE DAİR YÖNETMELİK

Ana İlkeler

Madde 4- Kurum ve kuruluşlarda görevli memur, sözleşmeli personel, geçici personel ile hizmetliler ve işçilerin giyimlerinde sadelik, temizlik ve hizmete uygunluk esastır.

Madde 5- 2 nci maddede sözü edilen personelin kılık ve kıyafette uyacakları hususlar;

a) (Değişik: 3.1.2002/24629 RG) Kadınlar;

Elbise, pantolan etek temiz, düzgün, ütülü ve sade, ayakkabılar ve/veya çizmeler sade ve normal topuklu, boyalı, görev mahallinde baş daima açık, saçlar düzgün taranmış veya toplanmış, tırnaklar normal kesilmiş olur. Ancak bazı hizmetler için özel iş kıyafeti varsa görev sırasında kurum amirinin izni ile bu kıyafet kullanılır.

Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez.

b) Erkekler;

Elbiseler temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar kapalı, temiz ve boyalı giyilir. Sandalet veya atkılı ayakkabı giyilmez. Bina içinde ve görev mahallinde baş daima açık bulundurulur. Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz. Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir, temiz bakımlı ve taranmış olur. Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz. Bıyık tabiî olarak bırakılır, uzunluğu üst dudak boyunu geçemez, üstten alınmaz, yanlar üst dudak hizasında olur, alt uçları dudak hizasından kesilir. Kravat takılır, kravatı örtecek şekilde balıkçı yaka veya benzeri sü­veterler giyilmez. Hizmet gereğine uygun olarak verilmişse tek tip elbise giyilir.

(Değişik : 07/08/1991-91/2048 B.K.K.) Bina içinde gömleksiz, kravatsız ve çorapsız dolaşılmaz.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR