BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
GÜNCEL

Meteoroloji uyardı bugün ve yarın donacağız!

Hava durumu meteorolojinin açıklamasına göre ülkemiz genelinde hava durumu nasıl olacak? Soğuk ve kar yağışlı havanın etkili olduğu İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? İşte hava durumu ile ilgili son durum..

Meteoroloji son hava durumu tahminini yayınladı. Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı devam edecek mi? Meteorolojinin yayınladığı son hava durumu raporu haberimizde... 

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Doğu Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur şeklinde görülecek olan yağışların; Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Erzurum, Erzincan, Tunceli, Kars, Ardahan, Bingöl, Ağrı, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

İSTANBUL'DA HAVA ÇOK SOĞUK!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı en son İstanbul hava durumu tahminlerine göre, bugün kar yağışı etkisini azaltacak. Ara ara yağması beklenen kar yağışı nedeniyle bugün İstanbul'da beklenen en düşük sıcaklık -2 derece. Kentte termometreler en yüksek 3 dereceyi gösterecek.

İSTANBUL'DA YARIN HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul'da meteorolojik tahminlere göre yarın kar yağışı beklenmiyor. Çok bulutlu bir havanın olması beklenen İstanbul'da yarın sıcıklık değerleri yine eksileri gösterecek. Yarın İstanbul'da beklenen en düşük sıcaklık -2 en yüksek sıcaklık ise 2 derece olacak. İstanbul'da hava sıcaklıkları çarşamba gününden itibaren yükselecek.

YURT GENELİNDE HAVA SICAKLIĞI

İç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.Genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (30-60 km/s), Güney Ege Kıyıları ile Batı ve Orta Akdeniz'de yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Yağışların; Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Erzurum, Erzincan, Tunceli, Kars, Ardahan, Bingöl, Ağrı, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, tipi şeklinde kar yağışı, çığ tehlikesi vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ

Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

METEOROLOJİ 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİN HARİTALARI

don
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR