BIST 10.049
DOLAR 34,14
EURO 38,22
ALTIN 2.915,68
İŞÇİ

Milyonerlerden zengin olmanın ipuçları

Herkes zengin olmak ister ancak zengin olmak için çaba sarfetmez. Milyonerler nasıl bu kadar çok para kazandı. İşte ipuçları

Milyonerlerden zengin olmanın ipuçları

Cüzdanınızda ne kadar az para olursa olsun, işleriniz ne kadar kötü giderse gitsin hiçbir zaman kendinizi “fakir olmaya mecbur” hissetmemelisiniz. Kiranızı ödeyememek, hatta belki sokakta kalmak bile sizi yolunuzdan alıkoyacak etkiye sahip olmamalı.

Milyonerlerden zengin olmanın ipuçları

Zengin olmak istiyorsanız dikkate alacağınız bir diğer tavsiye de birikim yapmak olmalı! Bunun için kendinize her ay düzenli olarak para yatıracağınız birikim hesabı açabilir ya da bireysel emeklilik sisteminden faydalanarak çok küçük miktarlar karşılığında geleceğinizi garanti altına alabilirsiniz. Emin olun ufak miktarlar bile sizi zenginliğe bir adım daha yaklaştıracaktır.

Milyonerlerden zengin olmanın ipuçları

Hiçbir şey yapamıyorsanız, ayda 50 lira kenara atmayı deneyin. Birikim yapabilmek için kullanabileceğiniz sayısız farklı yöntem var. Mesela; alışveriş için ayırdığınız bütçeden kısabilir, dışarıda daha az yemek yiyebilir, birikim yapacağınız miktarı ödemeniz gereken bir borç olarak düşünebilirsiniz. Sonuçta şu anda milyoner olan pek çok kişi birikim yapmaya küçük miktarlarla başlamış, bu miktarları zaman içinde büyüterek servet sahibi olmuşlardır.

Milyonerlerden zengin olmanın ipuçları

Milyonerlerin zengin olmak isteyen kişilere verdiği tavsiyeler arasında elde ettikleri gelirin altında harcama yapmaları da yer alıyor. Anlayacağınız, atalarımızın da dediği gibi; “ayağınızı her zaman yorganınıza göre uzatmalısınız.” Çünkü gideriniz gelirinizi bir kez geçtiği zaman, bütçenizi toparlamanız epey zorlaşacaktır. Ancak elde ettiğiniz kazançtan daha az bir parayla yaşamayı öğrendiğiniz takdirde, milyonerlerin benimsediği alışkanlıklardan birini edinmiş ve hedefinize biraz daha yaklaşmış olursunuz.