BIST 9.368
DOLAR 34,49
EURO 36,24
ALTIN 2.954,25
GÜNCEL

Milyonların girdiği sınav sona erdi! Sonuçlar ne zaman açıklanacak ?

Yaklaşık 1 milyon öğrencinin katıldığı 2017-2018 yılının merakla beklenen sınavı LGS sona erdi. 90 sorunun yer aldığı ve iki oturumda gerçekleşen sınavın sona ermesiyle birlikte LGS soru ve cevapları en çok merak edilen konu oldu. Peki MEB LGS soru ve cevapları ne zaman açıklayacak?

TEOG'un değiştirilmesiyle birlikte yeni sitemin ilk sınavı bugün gerçekleşti. Yaklaşık 1 milyon kişinin katıldığı sınavda öğrenciler ilk oturumda Türkçe (20), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (10), Yabancı Dil (10) ve T.C. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük (10) testlerini; ikinci oturumda ise Fen Bilimleri (20) ve Matematik (20) testlerini çözdüler. Sınavda toplam 90 soru soruldu ve kritik sınav 12.30'da sona erdi. Kimileri sınavı kolay bulurken kimleri zorluğundan dert yandı.

LGS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?: İki oturumlu geçen sınavın ardından ter döken öğrencilerin ilk öenmli konu maddesi elbette LGS soru ve cevapları oldu. Sınav biter bitmez öğrenciler bilgisayardan ya da mobil telefonlardan LGS soru ve cevaplarının ne zaman açıklancağını merak edip MEB'e giriş yapmak istediler. Fakat MEB'den konuya ilişkin henüz bir açıklama gelmiş değil. MEB yetkilileri resmi sitedeki duyuruların takip edilmesi gerektiğini belirtti. Soru ve cevapları açıklanır açıklanmaz aşağıdaki linke tıklayınız.

MEB LGS SORU VE CEVAPLARI

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?: Yarın yapılacak merkezi sınavın sonuçları 22 Haziran’da açıklanacak. Sınavla ve sınavsız öğrenci alan okullara tercih ve yerleştirmeye ilişkin iş ve işlemler, 2018 yılı Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nda yer alacak.

2018 LİSE KAYITLARI NASIL OLACAK?: 2018 Ortaöğretim kurumlarına resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve geçici eğitim merkezlerini (GEM) bitiren öğrenciler, kayıt alanı, bilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda sınavlı veya sınavsız olarak yerleştirilecek. Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre, tercihleri doğrultusunda Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılacak. Merkezi sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde, Ortaokul Başarı Puanı'na (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8. 7. ve 6. sınıflardaki yıl sonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak. Merkezi sınavı ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak.

SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK OLAN LİSE TİPLERİ HANGİLERİ?: Bazı okul türleri için sınava girerek puan edinmek şart olacak. Yönergeye göre, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına yerleştirilmesi amacıyla Bakanlıkça merkezi sınav yapılacak. Ağırlık standart puan hesaplanırken esas alınacak ağırlık katsayılarına bakacak olursak Türkçe 4, Matematik 4, Fen Bilimleri 4, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 1, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1, Yabancı Dil 1'dir.

BAKAN YILMAZ:ÖĞRENCİLERİMİZ TERCİH ETMEDİĞİ HİÇBİR OKULA YERLEŞTİRİLMEYECEK: Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ortaöğretim kurumları merkezi sınavına ilişkin "Sınavla öğrenci alan okullarla sınavsız öğrenci alan okulumuz her açıdan aynı standartlarda. Öğrencilerimizi sınav kaygısından kurtarmak istiyoruz. Bu iki sistemde öğrenci alan okullarda aynı eğitimin verileceğini taahhüt ediyorum. Bu nedenle velilerimizden de öğrencilerimizden de bu sınavı gereğinden çok gündemlerine almasınlar." dedi.

Bakan Yılmaz, Gaziantep’te Fuat Şimşek Anaokulu ve Ortaokulunun açılış töreninde yaptığı konuşmada, Ortaöğretim Kurumları Merkezi Sınavı´nın yarın yapılacağını belirterek, sınavın sözel ve sayısal olmak üzere iki oturumdan oluşacağını ve 135 dakika süreceğini anımsattı.

Sınavın 8. sınıfları kapsayacağını ifade eden Yılmaz, "Bu sınav okullarımızın sadece yüzde 10´unu teşkil etmektedir. Geri kalan yüzde 90´ı kendi adresine dayalı eğitim bölgesinde kalacak okullara kaydedilecektir. Yaklaşık bir milyon öğrencimiz ikametgahının olduğu alanda okullara kaydedilecektir. Bu sistem herkesin kendi muhitinde eğitim almasını sağlayacaktır." dedi.

Yılmaz, bütün okulların aynı standartta eğitim vermesi için gayret gösterdiklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Fiziksel açıdan, öğretmen, müfredat açısından fark yoktur. Sınavla öğrenci alan okullarla sınavsız öğrenci alan okulumuz her açıdan aynı standartlarda. Öğrencilerimizi sınav kaygısından kurtarmak istiyoruz. Bu iki sistemde öğrenci alan okullarda aynı eğitimin verileceğini taahhüt ediyorum. Bu nedenle velilerimiz de öğrencilerimiz de bu sınavı gereğinden çok gündemlerine almasınlar. Sınava girmeseler de girip istediği okula yerleşmeseler de iyi eğitim almaya devam edeceklerdir. Biz bu sınavın olağanüstü görünmemesini istiyoruz. Sınav baskısından yeni modele geçiyoruz. Çok daha iyi alternatifler sunuyoruz. Tercih etmedikleri hiçbir okula yerleştirilmeyeceklerini taahhüt ediyoruz. Bu sınavda çocuklarımızı strese sokacak eylemlerden kaçınılmasını rica ediyoruz. 8. sınıf kazanımlarıyla birlikte kazandırılmak istenen becerilere odaklanan bir sınav olacaktır. Hastanede yatan bir öğrenci sınava girecek. Ben sınav esnasında da şoförlerden ve seyyar satıcılardan sessiz olmalarını da rica ediyorum."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR