BIST 9.109
DOLAR 34,27
EURO 37,63
ALTIN 2.915,42
ÖĞRETMEN

ODTÜ ayakta AKP'ye direniyor!

Geçtiğimiz hafta ODTÜ’deki protesto ve çıkan olayların ardından öğrenciler dün 48 saat okulu terk etmeme eylemi başlattı.

ODTÜ’deki protesto yürüyüşüne polis tazyikli su ve gazla müdahale etti.

ODTÜ’lü öğrenciler, geçtiğimiz hafta yapılan protesto sırasında polisin müdahalesini ve bazı üniversitelerin yayımladığı bildirilere karşı dün işgal eylemi başlattı.

ODTÜ Hazırlık Binası önünde toplanan öğrenciler, U3 amfisine yürüdükten sonra basın açıklaması yaptı.

Öğrenciler, öğretim üyeleri ve mezunlar 48 saat boyunca kalacakları U3 amfisinin girişine “ODTÜ ayakta, AKP’ye direniyor” pankartı astı.

Amfide 2 gün boyunca paneller, film gösterimi, atölye çalışmaları gibi etkinlikler düzenlenecek.



Geçtiğimiz hafta Göktürk 2 uydusunun Çin’den fırlatılması nedeniyle ODTÜ Kampüsü’nde düzenlenen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı tören öncesi protesto gösterileri olmuş, polis öğrencilere tazyikli su ve gazla müdahale etmişti.

ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPÜSÜNDE OTURMA EYLEMİ

ODTÜ’deki olayları protesto etmek için ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nda oturma eylemi yapıldı.

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nda, geçen hafta ODTÜ’ye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişi sırasında çıkan olayları protesto etmek amacıyla oturma eylemi düzenlendi.

Öğrencilerin kararıyla düzenlenen eyleme öğretim görevlileri de destek verdi. Eylemde ODTÜ öğrencisinin Başbakan Erdoğan’a yazdığı mektup okundu. Eylemde Komer bile tek araçla gelmişti, Göktürk-2 uzaya, biber gazı ODTÜ’ye yazılı dövizleri taşındı.

ODTÜ KKK öğrencileri tarafından okunan ortak açıklamanın tam metni şöyle:

“Geçen hafta ana kampusumuzda meydana gelen ve birçok arkadaşımızın yaralanması, gözaltına alınması ile sonuçlanmış olan düşünce özgürlüğüne karşı yapılan “polis terörü”nü kınadığımızı açıkça belirterek sözlerimize başlıyoruz. Bizler ODTÜ KKK’nün çeşitli alanlarda faaliyet gösteren belli başlı 17 topluluğunun üyeleri olarak ;

- Türkiye’de uzun zamandır süregelen üniversite öğrencilerine ve akademisyenlerine yapılan baskılara,

- Üniversitelerin olmazsa olmazı özgürlük ortamına karşı yapılan yok etme girişimlerine,

- Üniversitelilerin doğal hakkı olan düşünce özgürlüğüne karşı yapılan sindirme politikalarına,

- Bilim, Sanat ve Kültür merkezleri olan üniversite kampuslarında polis tarafından orantısız güç kullanılarak yapılan müdahalelerine,

- Farklı görüşten seslerin duyulmasına tahammül edemeyen, her şeyin tek renk olmasını isteyen siyasi otoriteye,

- İnsan hayatının önemini uzun zamandır unutmuş ve topluma unutturmaya çalışan devlete ve onun politikalarına,

- Sebepsiz ve hukuka aykırı şekillerde aylardır içeride tutulan üniversiteli arkadaşlarımıza yapılan haksızlıklara,

- Aydınlara ve ilerici fikirlere yönelik uygulanan sert ve vicdansız tutuma,

Türkiye’de yandaş medyanın gerçekleri çarpıtıp, yalan ve mantığa aykırı gündem yaratmasına

- Apar topar sabaha karşı, gözdağı vermek acıyla yapılan son dönem öğrenci tutuklamalarına karşı dayanışma sergileyerek bugün, burada, oturma eylemi gerçekleştiriyoruz. Amacımız, Türkiye’de süregelen bu baskı ortamına bir nebze olsun dikkat çekebilmektir. ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu öğrenci ve akademisyenlerini de yaşanan bu anti-demokratik olaylar karşısında sessiz kalmamaya davet ediyoruz.

Açıklamamıza son verirken, ODTÜ Ankara Kampusu’nda olayları birebir yaşamış bir arkadaşımızın Başbakan’a yazdığı açık mektuptan bir kesiti paylaşmak istiyoruz.

”18 Aralık 2012 günü okulumuza faşizmi yaşattınız. Andımız olsun ki, özgürlüğü de biz yaşatacağız. Arkadaşlarımızı, hocalarımızı, okullarımızı, mahallelerimizi, sokaklarımızı, var gücümüzle biz savunacağız. Halka zulmettiğiniz her yerde, karşınıza biz çıkacağız.”

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ AYAKTA

Galatasaray Üniversitesi öğrenci ve öğretim üyeleri, ODTÜ’de yaşanan polis şiddetine rektörlüğün verdiği desteği kampüste protesto ediyor.

Galatasaray Üniversitesi, ODTÜ’de yaşanan polis şiddetinin rektörlük tarafından desteklenmesinin ardından ayaklandı.

Rektör Ethem Tolga’yı protesto etmek için ‘Güvensizlik Oyu’ adı altında 134 öğretim görevlisi ve öğretim üyesinin imza topladığı eylemin ardınan bugün de hocaların desteğiyle öğrenciler ayaklandı.

Ortaköy’deki kampüste rektörlük binası önünde toplanan öğrenciler ‘Rektör istifa’ ‘Her yer ODTÜ her yer direniş’ sloganları atarken, öğretim görevlileri de öğrencilere destek verdi.

Öğrenciler önümüzdeki dakikalarda basın açıklaması yapacaklar. Basın açıklamasının daha önceden duyurulması üzerine üniversiteye basın mensuplarının girişi de yasaklandı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR