Öğrencilere 10 bin TL maaşla iş teklifi!
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, üniversiteden mezun durumda olan öğrencilere aylık 10 bin lira getiriyle iş teklifi yaptı.
Müsteşar Aslan, "Bir sayfalık metni getirin, tayin ettiğimiz hocalara anlatın, aylık 10 bin lira getiriyle işe kavuşun. Bir yıl sonra da geliştireceğiniz projeyle 550 bin TL gelire ulaşın." dedi.
Sentez Uluslararası Bilim ve Teknoloji Birliği (SUBİTEB) tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Blim ve Teknoloji alanında sivil toplum kuruluşları arası diyalog ve işbirliğinin geliştirilmesi' konulu çalıştaya Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) Başkanı Ali Fuat Er, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan ile çok sayıda akedemisyen ve üniversite öğrencisi katıldı. Üniversite öğrencilerinin kalifiye yetiştirilmediğini anlatan Müsteşar Aslan, "Öğrenciler dersle laboratuar arasında sıkıştırılmış olarak yetişiyor. Sanayici, işe aldığı üniversite mezunu genci iki yıl boyunca yetiştirmeyi göze almıyor. Dolayısıyla biz öğrencileri donanımlı yetiştirmeliyiz." dedi.
AYDA 10 BİN LİRA KAZANMAK İSTER MİSİNİZ?
Konuşmasında üniversite öğrencilerine aylık 10 bin lira getiriyle iş teklifi yapan Müsteşar Aslan şunları kaydetti: "Mezun durumunda olan ve yardımcı doçent arkadaşlarımıza iş teklifi ediyorum buradan. Kamuda işe alma şartları belli, nasıl iş teklif ediyorsunuz. Ben size teklif ediyorum. Ayda 10 bin TL getiriyle size iş teklif ediyorum. Bir yıl boyunca, ondan sonra proje ve becerilerinize bağlı artabilecek bir iş teklif ediyorum. Buradakiler arkadaşlarına da iletsin 'Ankara'dan bir müsteşar gelmiş, bize iş teklifi etti' deyin. 100 bin TL karşılığında bir proje fikrini getiriyorsunuz, inovatif bir şey çok uçuk bir şeyde olabilir bize teklif ediyorsunuz, biz de hocalar tayin ediyoruz. Hocalar bakıp 'kabul' diyor hemen gidip şirket kuruyorsunuz. Türkiye'deki girişimci sayısını artırıyorsunuz. Girişimciliği üniversiteye özendiriyorsunuz. Girişimciliğin geliştirilmesi için 2011'de KOSGEB ve YÖK ile yapılan protokol kapsamında üniversitelerin büyük çoğunluğunda dersler açıldı. Bir sayfalık, bir A4 kağıtlık yazacağınız metni gelip anlatıyorsunuz 'evet' deniliyor, şirketinizi kuruyorsunuz, 100 bin TL'yi alıyorsunuz. Hem şirket kurup hem büronuzu tutuyorsunuz orada araştırma geliştirme yapıyorsunuz. 100 bin TL yetmez, projelerinizi geliştirip bir üst program olan programa müracaat ediyorsunuz destek kabulünü alırsanız oradan da 550 bin liralık destek mekanizması var. Öğrenme sorma hakkınızı kullanmak, arkasından projeyi yapmak, sonra 100 bin lirayı almak, projeyi bir yıl içinde tamamlamak, ikinci mekanizmada 550 bin lirayı almak. Sonra Allah kerim, Yürü dendi zaten ondan sonra yapabileceğimiz bir şey yok. Daha sonra büyük şirketlerle ortaklığa gidersiniz."
KONUŞMA UZAYINCA KİMİ TELEFONLA OYNADI KİMİSİ UYUDU
Çalıştayın açılış konuşmaları sırasında kürsüye çıkan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, "Öğrenciler bilir, blok dersler 50 dakikalık dersler 90 dakika olur. Ben de bir buçuk saat konuşacağım, salonun atmosferine göre konuşmamı kısacağım." diyerek söze başladı. Yarım saati aşan konuşma sırasında salondakilerden bazı katılımcıların uyuduğu, bazılarının ise cep telefonlarıyla oynadıkları görüldü.