Öğretim görevlileri mescide karşı çıktı
Geçtiğimiz günlerde Boğaziçi Üniversitesi'nin, kampüsüne mescit istemesinin ardından Akdeniz Üniversitesi'de buna destek çıkmış ve üniversitelerinde mescit istemişlerdi...
Akdeniz Üniversitesi öğrencilerin mescit istediği duyan bir grup öğretim görevlisi ve öğrenci eylem yaptı. Eyleme bazı profesörler de destek verdi. Bir profesör ise okula kilise istedi.
Akdeniz Üniversitesi Morfoloji Binası önünde toplanan grup adına açıklama yapan Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlker Belek, Morfoloji Binası'nda mescit açılacağına ilişkin bilgi aldıklarını, bu bilginin yöneticileri tarafından da doğrulandığını söyledi.
PEKİ SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ.. DÜŞÜNCELERİNİZİ YAZIN, YAYINLAYALIM..
ÜNİVERSİTELER AYDINLANMA YERİ
Mescit yapımının inanç özgürlüğüyle açıklanamayacağını savunan Belek, üniversitelerin aydınlanma yeri olduğunu ve dini yönetime karşı verilen mücadelenin sembolü olduğunu ifade etti.
Kimsenin inançlarına ve bu inancı nasıl yerine getirdiğine karışılmaması gerektiğini anlatan Belek, üniversitenin içine cami ve mescitler yapılmasının bazı projelerin somut göstergesi olduğunu ileri sürdü.
Morfoloji binasına mescit açılmasının, üniversitenin bilimle herhangi bir bağlantısının kalmadığının göstergesi olduğunu iddia eden Belek, yakında tüm bölümlerin içine birer mescit yapılabileceğini kaydetti.
KÜTÜPHANE ÇOK YETERSİZ
Fakültede öğrenim gören öğrencilerin farklı eksiklikleri bulunduğunu, binadaki derslik ve laboratuvarlar kapasitelerinin yetersiz olduğuna öne süren Belek, ''Kütüphane çok yetersiz. Öğrencilerin ders saatleri dışında çalışabileceği mekanlar sınırlı. Öğretim üyelerinin kullanacakları deney ve laboratuvar yok. Mescit yapılması planlanan odayı laboratuvar yapmak için başvurduk, ancak cevap alamadık'' dedi.
Öğretim elemanları ve öğrenciler, basın açıklamasının ardından bir süre slogan atıp dağıldı.
OKULA KİLİSE İSTEDİ
Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necati Dedeoğlu da kendisinin Hıristiyan olduğunu belirterek okula kilise yapılmasını istedi.
İRAN'DA ALINAN KARARI TÜRKİYE'DE GİBİ LANSE EDİLDİ
Eylemde, İran'da alınan karara göre uçak seferlerinin ezan saatlerine denk getirilmeyecek şekilde düzenlenmesi için yapılan çalışmalar Türkiye'de yapılıyor gibi lanse edildi.
KİMLER KATILDI?
Yapılan açıklamaya, Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurettin Oğuz, Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necati Dedeoğlu, Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Keser, Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Kemal Şentürk, Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Mehtap Türkay, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nursel Şahin, Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Peştereli ve Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Öğretim Görevlisi Cumhur İzgi katılarak destek verdi.