Öğretmen adayları nasıl isyan etmesin?
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in 'geçici görevlendirmelere son' kuralının aralarında bakan ve AK Partili milletvekillerinin yakınlarının da bulunduğu 48 kişi ile delindiği iddia edildi.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in "geçici görevlendirmelere son" kuralının aralarında bakan ve AK Partili milletvekillerinin yakınlarının da bulunduğu 48 kişi ile delindiği iddia edildi.
Ömer Dinçer’in, temmuz ayının başı itibariyle de uygulamaya koyduğu ‘geçici görevle çalışan tüm öğretmenlerin okullarına dönmesi’ kararı delindi.
haberine göre çok sayıda öğretmenin ailelerinin yanına gelebilmelerinin tek yolu olan özür grubu tayinlerinde de bile sıkı davranan Bakanlık, 48 kişi için "geçici görevlendirme" yaptı.
Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nce, Ankara Valiliği’ne gönderilen bir yazıda 48 kişinin Ankara ’da Bakanlık merkez teşkilâtında görevlendirildiği bildirildi.
48 kişilik listede yer alan isimler ise dikkat çekici. Bunların arasında Sağlık Bakanı Recep Akdağ ’ın kayınbiraderi Kemal Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın danışmanı şu anda Ak Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan’ın eşi Aslıhan Akdoğan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’in akrabası Hatice Çelik, Ak Parti Muş Milletvekili Faruk Işık’ın eşi Meral Işık da yer alıyor.
İHTİYACIMIZ VARDI
Bakanlık yetkilileri, 48 kişilik geçici görevlendirme listesinde yer alan kişilerin, görevleri açısından merkez teşkilatta ‘ihtiyaç duyulan personel’ olduğunu belirterek, “Bu daha önce de görevlendirmeyle merkez teşkilatta bulunan kişiler. Bulundukları görevlerde kendilerine ihtiyaç olduğu için tekrar geçici olarak görevlendirildiler. Görevlendirme süreleri de yıl sonuna kadar 3 aylık bir dönemi kapsıyor” değerlendirmesi yaptı.
Bakanlığın savunmasına karşın listede daha önce Ankara ’da herhangi bir görevde bulunmayan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’in akrabası Hatice Çelik’in Adana ’dan Ankara ’ya bu yolla gelmesi çelişki olarak yorumlandı.
1 TEMMUZ MİLADI
Öğretmenlerin asli kadrolarından başka kadrolara kaydırılmasına yol açan ‘geçici görevlendirmeler’ Milli Eğitim’in kanayan yaralarından biri olarak kabul ediliyordu. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından müdahale edilmiş, uygulama sonlandırılmıştı. Konuyla ilgili yazıda Bakan Dinçer, “01 Temmuz 2012 tarihi itibariyle her derece ve türdeki okul ve kurumlarda geçici görev (Görevlendirme) ile görev yapan tüm personelin görevlendirmeleri sona erdirilerek kadrolarının bulunduğu eğitim kurumlarındaki asli görevlerine döndürülmelerinin sağlanması yönünde ilgililere gerekli tebliğin yapılması ...” talimatını vermişti.
Çeşitli konuşmalarında da konuya değinen ve “Özellikle geçici öğretmenler konusunda karşı karşıya kaldığım göğüslemek zorunda kaldığım sorunları size anlatmak istemiyorum” diyen Dinçer rakamlarla bilgi de vermişti. Dinçer, bu durumda olan öğretmen sayısının 21 bin 652 olduğunu; bu öğretmenlerden 3 bin 440’ının kadrosunun bulunduğu okul dışındaki okullarda, 4 bin 615’in norm fazlası olduğundan diğer okullarda, 521’inin norm fazlası olup il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinde, 12 bin 593’ün diğer sebeplerle diğer okullarda, 438’inin bakanlık merkez teşkilatında, 45’inin başka ildeki okullarda olduğunu açıklamıştı.
HANİ HERKESE EŞİT MUAMELEYDİ?
4 Haziran’da videokonferans yöntemiyle okullara seslenen Bakan Dinçer “Bakan olduğumdan bu zamana kadar, hiçbirinize hak etmediği bir şeyi vermediğim gibi, herhangi bir şeyi hak etmiş insandan da sakınmadım. Bu maksatla geçici görevlendirmeleri, il ve ilçe düzeyindeki atamaları, mazeretle ilgili atamalara herkes uyacak, en tepedeki insan da en aşağıdaki insana kadar herkesin eşit düzeyde muamele gördüğü bir Milli Eğitim Bakanlığı vaat ediyorum size” demişti.