BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
ÖĞRETMEN

Öğretmenler Dinçer'e sesini duyuracak

MEMURHABER.COM- ÖZEL Yeni eğitim sistemi 4+4+4'ün hayata geçmesi ile birlikte mağdur olan sınıf öğretmenleri 5 Eylül Çarşamba günü Ankara'da eylem yapacak.

Çaresiz kalan ve yeni eğitim sistemi ile mağdur olan yüzlerce öğretmen seslerinigeniş çaplı bir katılımla Ankara'da Milli Eğiitim Bakanı Ömer Dinçer'e duyurmaya çalışacak.

İşte Ankara'da eylem hazırlığında olan öğretmenlerin Ömer Dinçer'e yazdığı mektup...

Sevgili Bakanım,

Bizler 4+4+4 sistemi ile hayatları bir günde değişen sınıf öğretmenleriyiz. Sadece bu yıl sınava umudunu bağlayan 18370 kişiyiz. Gelecek yıllarda da atamanın bu kadar asgari olması durumunda gittikçe büyüyecek olan kitleyiz.

Hepimiz heyecanla kılavuzu bekledik, birileri atanırken birileri arkadan bakacaktı bunu zaten biliyorduk ama bu kadar mağdur olacağımız bize aksettirilmedi. Israrla mağdur olmayacağımız söylendi. Kılavuz açıklanınca mağdur olan sadece 18370 kişi değil hepimizin annesi babası kardeşleri. Heyecanla kılavuzu beklerken bize lütfedilen sayıyı görünce şok olduk. Annelerimiz ağladı bizle beraber babalarımız derin düşüncelere daldı. 4 yıl önce yüksek puanlar alarak girdiğimiz geleceğimizi parlak gördüğümüz branşımız bir günde karartıldı.


BİZİ DAHA NE KADAR MAĞDUR EDECEKSİNİZ?

Hepimiz stajlara gittik. Yürüyemeyen, gözlerini kağıdın neredeyse içine sokarak ders anlatan, çocuklara bir gram tahammülü olmayan yaşlı öğretmenler gördük. Onlarda bu mesleğe yıllarca emek vermiş insanlar ama emeklilik şartları iyi olmadığı için emekli olamıyorlar böyle olunca bizlerin önü açılmıyor. Çoğu da alan dışı mezun olmuş zamanında 1 aylık kursla sınıf öğretmeni olanlar. Bunları görünce diplomamıza bakma hissi uyandı hepimizde. Diplomamızla sınıf öğretmenliği lisans mezunu yazıyordu. Şimdi sınıfta olması gereken bizler mi onlar mı?

Ya veterinerler, ziraat mühendisleri, işletmeciler, iktisatçılar ne mezunu olduğunu anlamadığımız ücretli öğretmenler? Hadi bizi atamayın tamam da bu mesleklerden ders dinlemeye gelen çocukların, minik yavruların suçu ne? Hizmet içi eğitim çözememiş hiçbirini eğitimin e'si hakkında fikri yok. Bizler yapılandırmacı sistemle yetişen genç kanlarız nerede hakkımız?

EVLENMEYİ KOZ OLARAK KULLANMAYIN

Bayrağımızın dikili olduğu en ücra yerde çalışan tek öğretmenlik grubu biziz. Kadrolu olanlarımızın çoğu eşinden çocuğundan ayrı kaldı. İl emrinin kaldırılma sebebi evlenmeyi koz olarak kullananlar. Evet bunu kullananlar atanmasın çok doğru ama sırf böyle şeyler yapıyorlar diye masumların suçu ne?

Bütün sınıf öğretmenleri müdürlükten alındı normal kadroya verildi. Beşinci sınıflar dördüncü sınıflar 1. sınıfı aldı ve sayın bakanım Faruk Mercan'ın programında alınan kadar verilen 1. sınıflardan bahsettiniz? Biz izledik bakanım umutla her şeyi izledik. Norm fazlaları haberi çıkarken sizin yalanladığınız haberleri yapanları kınadık, eleştirdik. Sayın bakanım norm fazlaları tamamen eridiyse 0.89 atanma oranı ne sınıf öğretmenleri için? Şimdi bakanlık hani parlak branşları açıkladı ya biz okurken de 2007-2008 yıllarında sınıf öğretmenliği kontenjanı iki katına çıkarılmıştı. İhtiyaç çoktu ne olduk biz şimdi? Daha şubatta alımın üçte biri bize aitti planlanan bu dört dörtlük sistemin neresinde şu an?

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR