BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
GÜNCEL

Okullarda doğalgaz faturası cep yakacak!

Zeytinburnu’nda 40 okulda hayata geçirilecek ''Yeşil Okul Projesi” ile elektrik, su ve doğalgaz tüketiminde 1 yılda yaklaşık 1 milyon lira tasarruf sağlanacak.

Proje kapsamında 100 bin lira harcanarak tüm okullara tasarruflu ekipmanlar takılırken, yüzde 25 daha az tüketim hedefleniyor.

Zeytinburnu Belediyesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Teknik Üniversitesi, Zeytinburnu'nda bulunan 40 okulun katılımıyla ''Yeşil Okul Projesi'' konulu bir yarışma düzenliyor.

“Enerji”, “Çevre Duyarlılığı”, “Hijyen ve Sağlık” olmak üzere üç ana kategoride gerçekleştirilecek yarışmaya ilişkin protokol Zeytinburnu Novotel’de imzalandı. Protokole Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ile İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca imza attı.

DOĞALGAZ, SU VE ELEKTRİK TÜKETİMİNDE BİR YILDA BİR MİLYON LİRA TASARRUF


Törende bir konuşma yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu’ndaki 40 okulun elektrik, doğalgaz ve su tüketimi yıllık yaklaşık 4 milyon 200 bin lirayı bulduğunu belirtti. Aydın şunları söyledi:
“Yeşil Okul Projesi kapsamında ilçedeki 40 okula, bir ay içinde, 100 bin lira harcanarak tasarruflu ampuller ve harekete duyarlı sensörler ile radyatörlere termostatik vana, musluklara ise basın düşürücüler takılacak. Bu ekipmanlar tüketimi yüzde 25 azaltırken, 40 okuldaki doğalgaz, elektrik ve su tüketiminde toplamda yaklaşık bir milyon liralık tasarruf sağlanacak.”

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise milli eğitimde son dönemde birçok değişim ve programın birlikte yürütüldüğüne dikkat çekerek, “Bu girişim, Sayın Bakanımızın  çok önemsediği ve eğitim camiasının bir kriteri olan ‘Okula Hayat Olsun Projesi’ne ne kattınız? sorusuna iyi cevap olacaktır” dedi.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca da uzmanlık alanına giren küresel ısınmanın önüne geçebilmesinin tek yolunun tasarruf olduğunu söyledi. Karaca, “Ne kadar önlem alsanız da bu konuda tasarruf esastır. Bu tip uygulama projeleri büyük önem arz etmektedir.  Biz birey olarak kendimiz düzeltip, duyarlı ve bilinçli hale gelirsek her problemi çözeriz.  Tasarruf gelişmişlikle alakalıdır. Bakın tüm gelişmiş ülkeler en çok tasarruf eden ülkelerdir” diye konuştu

ZEYTİNBURNU’NDAKİ OKULLAR BİR AY İÇİNDE TASARRUFLU EKİPMANLARLA DONATILACAK


Konuşmaların ardından Yeşil Okul Projesi protokolü törenle imzalandı. Proje kapsamında ilçedeki tüm okullara bir ay içinde tasarruflu ampuller ile harekete duyarlı sensörler, radyotörlere termostatik vana ile musluklara basın düşürücüler takılacak.

Yüzde 25 tasarrufun hedeflendiği “Yeşil Okul Projesi” ile ilçedeki 40 okulun toplam elektrik su ve doğalgaz gideri yaklaşık 4 milyon 200 bin liradan 3 milyon liraya inecek. Böylece 40 okulda 1 yılda 1 milyon lira tasarruf sağlanmış olacak.

Yarışmada birinci olacak okul 20 adet laptop, ikinci okul öğretmenler odası dekorasyonu, üçüncü okul konferans salonu dekorasyonu,  dördüncü okul 40 öğretmene 3 gün 2 gece yurtiçi gezisi,  5. okul ise tüm öğrenciler Panorama 1453 Fetih Müzesi gezisiyle ödüllendirilecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR