Okullarda imamdan, icra müdüründen ders
Milli Eğitim ile Nur cemaati kolu Hizmet Vakfı arasında imzalanan protokol ile pansiyonlu okullarda akşam ‘Değerler Eğitimi’ konulu ders verildiği ortaya çıktı. Dersleri verenler arasında imam, icra müdürü, tekniker de var.
arasında imzalanan protokol uyarınca “Değerler Eğitimi’” konulu bir kitapçık hazırlanmış ve 81 ilin valiliğine gönderilmişti. Dini içeriğiyle dikkat çeken “Değerler Eğitimi” kitapçığının yayımlanmasının ardından, pansiyonlu okullarda, akşam saatlerinde öğrencilere seminer verilmesi uygulamasına da başlandı.
Mersin İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sabri Özbey imzasıyla 2 Ekim’de okul müdürlüklerine gönderilen yazıda Hizmet Vakfı’nca belirlenecek “gönüllü öğreticilere” yardımcı olunması istendi. Hizmet Vakfı Mersin İl Koordinatörü Volkan Aktaş’ın Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sunduğu 53 kişilik “gönüllü öğreticiler” listesinde çeşitli mesleklerden kişilerin olması dikkat çekti. Listede ayrıca hangi meslekten oldukları belirtilmeyen, sadece “gönüllü öğretici” olarak tanıtılan 6 kişi de yer alıyor.
Hizmet Vakfı Mersin İl Koordinatörü Volkan Aktaş, “Gönüllü öğreticileri hangi kriterlere göre seçiyorsunuz” şeklindeki sorumuza, “MEB’in de onayladığı seminer müfredatına uygun bir yaşamı olan, bu konularda bilgisi olan kişilerden seçiyoruz. Bakanlığın hedefi milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmek” diye yanıt verdi. Aktaş, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sunulan listede gönüllü öğretici olarak tanımlanan kişilerin üniversite öğrencileri olduklarını da belirtti. Aktaş, seminerler sırasında Saidi Nursi’nin risalelerinin okunduğu iddialarını doğruladı.
Bu okullardaki bazı öğretmenlerin eğitim programından haberdar olmadığı ortaya çıktı. Eğitim Sen Şube Başkanı Sinan Muşlu, eğitimlerin, sendikalı öğretmenlerin nöbetçi olmadığı günlere denk getirildiği iddiasını dile getirip “Son yıllarda eğitimin içeriği dinselleştiriliyor. Bu olay da, dindar nesil yaratma konusunda ne kadar hızlı ve kararlı olduklarını gösteriyor” dedi.