BIST 10.034
DOLAR 34,15
EURO 38,23
ALTIN 2.917,63
ÖĞRETMEN

Okullardaki teknolojiyi eğlenceli hale getirin

Teknoloji eğitim dünyasında her geçen gün daha fazla yer kaplıyor. Akıllı tahtaların yanı sıra devam eden akıllı tablet projesiyle öğrenciler teknolojiyle iç içe eğitim görüyor.

Okullardaki teknolojiyi eğlenceli hale getirin

Teknoloji eğitim dünyasında her geçen gün daha fazla yer kaplıyor. Akıllı tahtaların yanı sıra devam eden akıllı tablet projesiyle öğrenciler teknolojiyle iç içe eğitim görüyor. Hürriyet'te yer alan habere göre öğrenciler bu yolları izleyerek teknolojiyi eğlenci hale getirebilirler.

Okullardaki teknolojiyi eğlenceli hale getirin

1- Ortak çalışmalar Teknoloji birden çok cihazı kullanma imkanı veriyor. Tabletle yapılan çalışmalar sunumlarda paylaşılabiliyor. Cihazlar arasındaki iletişim, öğrenciler arasındaki koordinasyonu geliştirmek için kullanılabiliyor. Ortak çalışmalar, bu sayede daha eğlenceli ve öğretici kılınabiliyor. Örneğin, bazı öğrenciler bilgisayarda tabletler için içerik hazırlayarak, gruptaki takım arkadaşlarına yardımcı olabiliyor.

Okullardaki teknolojiyi eğlenceli hale getirin

2- Blog'lar Blog'lar sayesinde öğrenciler çalışmalarını yayınlayabiliyor. Bu, öğrencilerin kendi gelişimlerini takip etmesi açısından eşsiz bir fırsat. Zamanla daha düzenli olarak blog'uyla ilgilenen öğrenciler, belli rutinlerle içerik üretmeyi ve çalışma disiplinini öğrenebiliyor. Ayrıca birbirlerinin blog'larını takip ederek çalışmaları ile ilgili yorumlar yapabiliyor. Online dünyada geri bildirimler, daha kaliteli çalışmaların ortaya çıkmasını sağlayabiliyor

Okullardaki teknolojiyi eğlenceli hale getirin

3- Video konferanslar Sanal dünyada video konferanslar mesafelerin önemini ortadan kaldırıyor. Bugün bir öğrenci, dünyanın diğer ucundaki biriyle video konferans yapabiliyor. Öğrenci platformları ve organizasyonları, dünya çapında video konferanslara farklı ülkelerdeki okullardan çocukları da davet ediyor. Hem yabancı dilin, hem de gruplar önünde kendini ifade edebilme yeteneğinin gelişmesinde bu konferanslar çok yararlı.