BIST 9.968
DOLAR 34,15
EURO 38,01
ALTIN 2.878,14
ÖĞRETMEN

ÖSYM’den sınav görevlisi açıklaması! 

ÖSYM, geçtiğimiz hafta bir çok öğretmeni sınav sisteminden çıkartması tepki bulmuştu. Kurum bu  tepkilere ilişkin bir açıklama yaptı! 

ÖSYM, bir çok öğretmeni sınav sisteminden çıkarmış ve bununla ilgili bir açıklama bulunmamıştı. Gelen tepkiler üzerine açıklama yapan ÖSYM, ‘takdir hakkımız var’ açıklamasında bulundu. 
 
Açıklama da ’Kanun hükümleri doğrultusunda sınav görevlileri, ÖSYM Başkanlığı’nın yetki ve takdirinde belirlenmektedir.’ denildi! 
 
ÖZEL VE MESLEKİ OKUL ÖĞRETMENLERİ UYGUN GÖRÜLMÜYOR! 
 
Yazılı açıklamanın devamında “Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk, orta ve lise dengi okulların veya üniversitelerin dışında bir kurumda çalışıp Görevli İşlemleri Sistemine kayıt yaptıran Milli Eğitim Müdürlükleri, Özel Eğitim Kurumları, Mesleki Eğitim Merkezleri, anaokulu vb. kurum çalışanlarının Görevli İşlemleri Sistemine kayıtları ÖSYM Başkanlığınca uygun görülmemektedir.” denildi. 
 

Bu kurumlarda ki görevlilerin kayıtları pasif hale getirildi. Böylece anaokulu, özel eğitim kurumları ve mesleki eğitim merkezleri öğretmenlerinin kayıtları ‘Görevli İşlemleri Sistemine’ alınmayacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR