BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46
ÖĞRETMEN

Özel yetenekli öğrenciler için çalıştay!

MEB tarafından, Bilim ve Sanat Merkezlerini Geliştirme Projesi (BİLGEP) kapsamında bilim ve sanat merkezleri müdürlerine yönelik düzenlenen çalıştay, Trabzon'da başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, özel yetenekli öğrencilerin eğitim aldığı Bilim ve Sanat Merkezlerinin (BİLSEM) takviye kursları olarak değerlendirilmemesi gerektiğini, bu eğitim merkezlerinin hayatın içinde eğitim görülebilen yerler olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bilim ve Sanat Merkezlerini Geliştirme Projesi (BİLGEP) kapsamında, bilim ve sanat merkezleri müdürlerine yönelik çalıştay, Trabzon'da başladı.

Çalıştayın açılışında konuşan Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, BİLSEM'lerin sadece binalarda, sınıflarda eğitim yapılan yerler olmaması gerektiğine işaret etti.

BİLSEM'lerde özel yetenekli öğrencilere yönelik eğitim programlarının bölgelerdeki sosyal ve kültürel kurumlarla, bilim merkezlerinde, müzelerde, medya kuruluşlarında yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Güngör, şunları ifade etti.

"Çocuklar yeteneklerini gösterebilecekleri mutfakta çalışan, ‘işe eli değen’ insanlarla iletişim halinde olarak öğrenmeliler. BİLSEM’ler takviye kursları olarak değerlendirilmemeli, böyle görülmemelidir. BİLSEM’ler hayatın içinde eğitim görülebilen yerlerdir. Bu hususta okul yöneticilerine çok iş düşmektedir. Okul yöneticileri klasik idareci anlayışının dışına çıkarak, sadece mevzuatta belirtilen standart görevlerin dışında eğitim lideri pozisyonu almalıdır"

ÇALIŞTAYDA NELER OLACAK?

Trabzon'da 18 Eylül'e kadar sürecek çalıştaya 68 ilden 81 BİLSEM müdürü katılıyor.

Çalıştayda, BİLSEM'lerde öğrenci tanılama süreci, yönerge süreci, atölye standartları geliştirilmesi, proje çalışmaları, özel yetenekli öğrenci ailelerine yönelik aile eğitiminde merkez yöneticilerin rolü, BİLSEM modülü tanıtımı, merkezlerde yapılacak kongre ve yarışmalar, uygulanacak çerçeve programlar, öğretmen ve idarecilere yönelik eğitim faaliyetleri planlaması başlıkları altında grup çalışmaları aracılığıyla değerlendirmeler yapılarak bilgi paylaşımında bulunulacak.

Çalıştay, BİLSEM'lerin geliştirilmesi, yöneticiler aracılığıyla öğretmen, öğrenci ve ailelere yol gösterilmesi, ayrıca yöneticilerin güncellenen eğitim programları ve yenilenen eğitim unsurları konusunda sürece yapacakları katkılarla, yeni eğitim öğretim döneminde kalitenin arttırılması amaçlanıyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR