BIST 9.829
DOLAR 34,17
EURO 38,20
ALTIN 2.937,55
GÜNCEL

Prim borcu olan esnafa emeklilik yolu!

Prim borcu olan esnafların emekliliğine ramak kaldı. Yaklaşık iki aydır Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın hazırladığı Torba Yasa’yı bekleniyor.

Prim borcu olan esnafa emeklilik yolu!

Oysa Bağ-Kur ile ilişkilendirildiği için hem SSK şartlarından emekli olma hakkını yitirdi. Hem de Bağ-Kur'dan emekli olmak için 9000 gün primi yok. Kaldı ki; prim günü 9000 gün olsa dahi 48 yaşında emekli olamayacak. Torba Yasayla bu durumdaki sigortalının Bağ-Kur hizmeti silineceğinden SSK şartlarından emekli olması mümkün hale gelmiş olacak.MİLYONLARCA VATANDAŞA 40 YENİ MÜJDE GELDİ!ÇALIŞAN ANNELERE PİYANGO VURDU!

Prim borcu olan esnafa emeklilik yolu!

Torba Yasayla gelecek düzenlemenin esnaf açısından önemli ikinci etkisi ise sağlıktan yararlanmayla ilgili olanı. Mevcut koşullarda esnafın 60 gün ve üzerinde prim borcu varsa sağlıktan yararlanması mümkün değil. İşte yeni durumda esnafın prim borcunu taksitlendirmesi veya daha sonra borçlanma yoluyla borcunu kapatması halinde de sağlıktan yararlanmasının önü açılmış olacak.MİLYONLARCA VATANDAŞA 40 YENİ MÜJDE GELDİ!ÇALIŞAN ANNELERE PİYANGO VURDU!