Rapor alan 657'li memurun tüm hakları
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre memurların rapor hakları neler, rapor alan memur hangi haklardan yararlanır, rapor alan memurun maaşı nasıl hesaplanır? İşte memurların tüm rapor ve ücretsiz izin haklarının detayları...
HASTALIK RAPORU VE İZİN SÜRELERİ- Memura, aylık ve özlük hakları korunarak, verilecek raporda gösterilecek lüzum üzerine, kanser, verem ve akıl hastalığı gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığı hâlinde onsekiz aya kadar, diğer hastalık hâllerinde ise oniki aya kadar izin verilir. Azamî izin sürelerinin hesabında, aynı hastalığa bağlı olarak fasılalarla kullanılan hastalık izinleri de iki izin arasında geçen sürenin bir yıldan az olması kaydıyla dikkate alınır.İŞTE TORBA YASA İLE KESİNLEŞEN 4 YENİ DÜZENLEME!
HASTALIK İZNİ SÜRELERİMemurlara hastalık raporlarında gösterilen süreler kadar hastalık izni verilir. Hastalık izni, memurun görev yaptığı kurum veya kuruluşun izin vermeye yetkili kıldığı birim amirlerince verilir. Yurt dışında verilecek hastalık izinlerinde misyon şefinin onayı zorunludur.İŞTE TORBA YASA İLE KESİNLEŞEN 4 YENİ DÜZENLEME!
- SGK ile sözleşmesi bulunmayan sağlık hizmeti sunucuları tarafından verilen ve istirahat süresi on günü geçmeyen raporlar, SGK ile sözleşmeli sağlık hizmeti sunucusu hekim tarafından, istirahat süresi on günü aşan raporlar ise SGK ile sözleşmeli sağlık hizmeti sunucusu sağlık kurulunca onandığı takdirde geçerli olur.İŞTE TORBA YASA İLE KESİNLEŞEN 4 YENİ DÜZENLEME!