BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
MEMUR

Raporluyken çalışanın maaşı kesilir mi?

Memurhaber.com olarak memurların, emeklilerin, işçilerin sorunlarını ve sorularınızı çözmeye devam ediyoruz. Devlet Memurları Kanunu'na göre rapor alan çalışanın maaşı kesilir mi? İşte cevabı...

Devlet memurları kanunu 657 ye göre belirli hastalıklar için kullanılan hastalık izinleri dışında bir yıl içinde kullanılan hatalık izinleri ( iş görememezlik belgeleri) toplamının 7 günü aşması halinde, aşan sürelerde zam ve tazminatlar %25 eksik ödenir.

Kanunda belirtilen belirli hastalıklar sağlık kurulu raporuna göre verilen hastalık izinleri (iş göremezlik ) ile kanser, verem, akıl hastalığı, şeker hastalığı ve açık kalp ameliyatı gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığa yakalananların kullandığı hastalık izinleri ve yatarak tedavi gördükleri sürelerde maaşları tam ödenir zam ve tazminatları eksiksiz alır.

Buradan da anlaşılacağı üzere heyet raporu alanların (sağlık kurulu raporu) maaşlarında herhangi bir kesinti olmaz. 1 iş yılı takviminde 7 günden sonra ki günlerde alınan her rapor için maaşlarında ve tazminatlarında % 25 kesintiye gidilir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR